ဒီေန႕ေတာ့ ခ်က္ရတာလြယ္ကူၿပီး... မိုးေအးေအးမွာ ရွဴးရွဴးရွယ္ရွယ္ျဖစ္ေစမဲ့ ရခိုင္ခရမ္းသီးခ်က္ေလး ခ်က္ နည္း ကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္...
ပါ၀င္တာေတြကေတာ့.... (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ခရမ္းသီးအစိမ္း ၅လံုး (အိႏိၵယဆိုင္မွာ၀ယ္လို႕ရပါတယ္)
(၂) ငါးပိ အနည္းငယ္၊
(၃) မန္က်ည္းသီးအနည္းငယ္
(၄) နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၅) ဆား၊ အခ်ိဳ႕မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
(၆) ဆီအနည္းငယ္
ပထမဦးဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး ျပဳတ္ထားပါမယ္။ ခရမ္းသီးတစ္လံုးကို ေလးစိပ္စိပ္ ၿပီး ခြက္တစ္ခုထဲမွာ ေရထည္႕ဆားထည္႕ၿပီး စိမ္ေပးထားပါ။ အဖန္ေရမ်ားထြက္ေစရန္ျဖစ္ပါတယ္။ ငပိ ကိုေရေဖ်ာ္၊ မန္က်ည္းသီးကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ေပးထားပါ။ ျပဳတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး ေရခမ္းၿပီဆိုလွ်င္ မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ။ ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ဆားရည္စိမ္ထားတဲ့ ခရမ္းသီး၊ ျပဳတ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီအနည္းငယ္(ပါတယ္ဆိုရံုေလးပါ)၊ ငါးပိေရေဖ်ာ္ထားတာ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္း မႈန္႕၊ ေရအနည္းငယ္ ထည္႕ကာ အဖံုးပိတ္ၿပီးတည္ထားေပးပါ။ ဟင္းရည္ဆူၿပီး ခရမ္းသီးလည္းႏူးၿပီဆိုလွ်င္ မန္က်ည္းသီးေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႕ပါ။ အဖံုးပိတ္ၿပီး ခဏျပန္ဆူပါေစ။ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္အုပ္၊ အဖံုးပိတ္ကာ .. ခဏေလးႏွပ္ထားေပးပါ.... ၿပီးလွ်င္ စားလို႕ရပါၿပီ....
အံကိုက္ပဲ.. အဲ့ဒါခ်က္စားခ်င္တာ ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲ မသိလို႔ အခက္ေတြ႔ေနတာ :D :D
ReplyDeleteCandy ေလးေရ... ခ်က္စားၾကည္႕၊ လြယ္လည္းလြယ္တယ္.. စားလို႕လည္းေကာင္းတယ္... :)
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
Deleteအမက ရခုိင္လား။ရခိုင္ဟင္းေတြခ်က္စားတာမ်ားတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteအမ်ိဳးေတြလားလုိ.ေမးၾကည့္တာ။:P
Areal thu
ဟုတ္ေနအံုးမယ္ေနာ္.. ညီမေလးက ဘယ္ကလည္း ..:P
Delete