အမ်ိဳးသားက ငါးႀကိဳက္ေတာ့.. ငါးကို မ်ိဳးစံုလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္... တီလားပီးယားငါး ခ်ဥ္စပ္အတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့... (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) တီလားပီးယားငါး တစ္ေကာင္
(၂) ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး
(၃) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၄) rice vinegar ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕
(၅) ဆီအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္..
# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္)
# ခြက္တစ္ခုထဲမွာ ... ခုနက ၾကိတ္ထားတာေတြရယ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းနည္းနည္း၊
ငရုတ္ေကာင္း
၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕နည္းနည္
# ၿပီးသြားရင္ သန္႕စင္ထားတဲ့ ငါးအႏွံ႕ ခုနက ေမႊထားတာေတြနဲ႕ နယ္ေပးၿပီး
အဖံုးပိတ္ဗူးနဲ႕ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ...
# ၿပီးရင္ေတာ့ Aluminum Foil နဲ႔ ထုပ္ၿပီး Pre Heat 220 ေပးထားတဲ့ oven နဲ႕ min 30 ... bake
လုပ္ပါတယ္... ကေလာက္ဆို စားလို႕ရပါၿပီ...
အဖံုးပိတ္ဗူးနဲ႕ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ...
# ၿပီးရင္ေတာ့ Aluminum Foil နဲ႔ ထုပ္ၿပီး Pre Heat 220 ေပးထားတဲ့ oven နဲ႕ min 30 ... bake
လုပ္ပါတယ္... ကေလာက္ဆို စားလို႕ရပါၿပီ...
ကန္ဒီလည္း ငါးႀကိဳက္တယ္... စကားမစပ္ ဟိုေန႔က စီတီးေဟာမွာ ငါးခူဆီျပန္နဲ႔ ငါးပိခ်က္ ၂မ်ိဳးတည္း ဟင္းခ်ည္း၀ယ္တာ ၁၀ ေပးခဲ့ရလို႔ တင္းျပီးျပန္လာခဲ့တယ္.. >.<
ReplyDeleteCandy ေလးေရ... ပိတ္ရက္ေတြ အိမ္မွာ ဧည္႕သည္မ်ားေနတာနဲ႕ blog ဘက္မလွည္႕ႏိုင္ျဖစ္သြားတယ္... city hall ကေတာ့အားလံုးေစ်းႀကီးတယ္ညီမေလးေရ... ေစ်းႀကီးလို႕ အရသာေကာင္းလားဆိုေတာ့လည္း မေကာင္းဘူး.. ငါးဟင္းခ်က္တဲ့ေန႕ လွမ္းေခၚလိုက္မယ္ေနာ္... :P
Deleteဟဟ..အမေရ...ႏွစ္ေယာက္စာကလည္း ငါးတစ္ေကာင္တည္းပါလားဗ်...ငါးက အီလို႔လား... ကၽြန္ေတာ္ဆို တစ္ေကာင္ေတာင္ ေလာက္မွာ မဟုတ္ဘူး...:-)
ReplyDeleteညေန တနပ္စာအတြက္က လံုေလာက္ပါတယ္... ငါးက အေကာင္ႀကီးပါတယ္..မအီပါဘူး.. ခ်ဥ္ငံစပ္ပါ..
Deleteငါးဆိုၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteBaby ေရ..
ReplyDeleteက်မေတာ့ခပ္ေၾကာင္ေၾကာင္တခုေမးခ်င္တာ..ဟီး..။
Aluminum Foil နဲ႔ ထုပ္ၿပီး oven နဲ႕ bake တာကဖုတ္တာေပါ့ေနာ္..။
မီးဖိုေပၚကင္တာက ငါးကင္..။
မေဘဘီ..ဘယ္အရသာကိုပိုႀကိဳက္လဲ။
ဘယ္ဟာကပိုေကာင္းတယ္လို ့အမရဲ ့အမ်ုိးသားေျပာဘူးလဲ..။
သိခ်င္တာ..က်မနဲ ့အေျဖတူမတူ...အဟဲ :P
မမီးမီးေရ...
ReplyDeletealuminum နဲ႕bake လုပ္ရင္ ငါးက ေျခာက္မသြားပဲ စုိစိုေလးစားရတဲ့အရသာေလးကတမ်ိဳး..
မီးေသြးမီးဖိုေပၚကင္တဲ့ ငါးကင္ကေတာ့ အရသာအေကာင္းဆံုးေပါ့..
ဒါေပမဲ့ ဒီမွာက ကင္ဖို႕အဆင္မေျပဘူးေလ... ေဘးဘက္က အိမ္ သံုးအိမ္လံုး ဟင္းမခ်က္စားၾကဘူးေလ...
aluminum ပတ္ၿပီး bake လုပ္ျဖစ္တာက oven ညစ္ပတ္မွာေၾကာက္လို႕ပါ..
တခါတေလလည္း ေအာက္ခံဗန္းကိုပဲ aluminum ခင္းၿပီး စတီးစင္ေလးနဲ႕ bake တယ္.... အဲဒါဆိုရင္ ေျခာက္ေျခာက္ေလးရတယ္..
ငါးကင္မွာ အႀကိဳက္ဆံုးက ေခ်ာင္းသာငါးကင္ပဲ.. ဘယ္ဟိုတယ္က ကင္တဲ့ ငါးကင္နဲ႕မွ မလည္ႏိုင္ပါဘူး... ညီမ အႀကိဳက္ေျပာတာပါ..
အမ်ိဳးသားကေတာ့ ငါးကိုဘာလုပ္လုပ္ႀကိဳက္တယ္.. သူက လုံး၀ခ်ည္းမမ်ားတတ္တဲ့သူေလ.. တခါတေလလည္း..ဘယ္လိုဆိုႀကိဳက္တယ္.. ဘယ္လိုဆို မႀကိဳက္ဘူးဆိုတဲ့ suggestion လိုခ်င္လို႕ေမးရင္ ရန္ေတာင္ျဖစ္ရတယ္... ေကာင္းေကာင္းမေကာင္းေကာင္းစားတယ္ဆိုေတာ့.. ညီမဟင္းခ်က္တာ မေကာင္းလဲစားတယ္ဆိုၿပီးေလ..
ညီမလည္း အိမ္ေထာင္က်မွ ဟင္းစခ်က္တာ.. အခုမွ ဟင္းခ်က္သက္ ၅ ႏွစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ပဲရွိေသးတာေလ..