Sunday, 5 August 2012

ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႕စိမ္း








NTUC မွာ Rice paper ေတြ႕တာနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္း စမ္းလုပ္ၾကည္႕တာ အရြက္က ပါးတာေၾကာင့္ သိပ္မတူေပမဲ့ အရသာက ဆင္တူပါတယ္... စားလို႕လည္းေကာင္းပါတယ္... ပါ၀င္တာကေတာ့...

ေကာ္ျပန္႕စိမ္း(၆) ခုအတြက္ ...
(၁) rice paper တစ္ထုပ္မွာ အခု ၂၀ ေလာက္ပါပါတယ္...
(၂) ပုဇြန္ (၆) ေကာင္
(၃) ေဂၚဖီနည္းနည္း၊ မုန္လာဥနီနည္းနည္း
(၄) ၾကက္သြန္ၿမိတ္
(၅) ဆား၊ ဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# ပထမဆံုး ပုဇြန္ကို အခြံခြာ၊ ေက်ာခြဲ (ေခ်းေခ်ာင္းထုတ္)၊ အတံုးေသးေသးတံုးၿပီးဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊   နႏြင္းမႈန္႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ .....
# ေဂၚဖီထုတ္နဲ႕ မုန္လာဥနီကိုလည္း ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ...
# ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ...
# အိုးထဲမွာဆီနည္းနည္းထည္႕ ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ အရသာနယ္ထားၿပီးသား ပုဇြန္ေတြကို လံုးလိုက္ပါ... ဆီျပန္လွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထားေပးပါ....
# က်န္တဲ့ဆီထဲမွာပဲ ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီကို ေၾကာ္ေပးပါ... ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕.. နည္းနည္းႏြမ္းၿပီဆိုလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ...

ေကာ္ျပန္႕စိမ္းစလုပ္ေတာ့ပါမယ္...
# rice paper အ၀ိုင္းထက္ႀကီးတဲ့ ဇလံုထဲမွာ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူကို ေရစိမ္းနည္းနည္းေရာထားပါ...
# rice paper တခ်က္ကိုယူၿပီးေရေႏြးေႏြးေလးထဲ ဆယ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္ကာ ေၾကြပန္ကန္းျပားထဲမွာထည္႕ၿပီး.. အရြက္ရဲ႕အလည္ပိုင္းမွာအဆာမ်ားထည္႕ၿပီး ထုပ္ေပးပါ...
# အေပၚကေန ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးလိုက္ပါ...ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအလြမ္းေျပ စားရၿပီေပါ့....

အခ်ဥ္ကေတာ့
# NTUC က ABC Chilli sauce ထဲကို သံပုရာသီးညစ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည္႕၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ထည္႕လိုက္ပါတယ္...

2 comments:

  1. ေကာ္ပ်႔ံေလးလဲစားသြားတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ပါ.. ေနာက္လည္းလာအားေပးပါေနာ္.. :)

      Delete