Tuesday 28 August 2012

ပဲပုတ္ပန္ေထြေဖ်ာ္

ပါ၀င္တာကေတာ့ (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ပဲပုတ္  ၂ ခ်ပ္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး အနံ႕ေမႊးေအာင္ ကင္ေပးပါ )
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း စားႏိုင္သေလာက္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး ေလွာ္ထားေပးပါ)
(၃) ၾကက္သြန္ အေသး တစ္လံုး
(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္
(၅) နံနံပင္
(၆) ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုး
(၇) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္

# ပထမဦးစြာ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကို အိုးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး.. ေရခန္းျပဳတ္ေပးပါ။
# ေရခန္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး အျပင္ခြံမ်ား ကြဲအက္ၿပီး.. အတြင္းဘက္ကလည္း ေပ်ာ့လာၿပီဆိုလွ်င္
   အေအးခံထားပါ။
# ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေအးလွ်င္ အျပင္အခြံမ်ားကို ခြာေပးပါ။
# ထို႕ေနာက္ ႀကိတ္စက္ ထဲတြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံခြာထားတာရယ္၊ ပဲပုပ္ ကင္ထားကို အပိုင္းေလးမ်ား
   ပိုင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလွာ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ တို႕ကို ထည္႕ၿပီး
   မေက်တေက်ေလး ႀကိတ္ေပးပါ။
# အားလံုး သမသြားလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး... ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ကို လိုသလိုထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ။
# အေပၚက နံနံပင္ေလးျဖဴးၿပီး သံုးေဆာင္လို႕ရပါၿပီရွင္...

2 comments:

  1. ရွမ္းပဲပုပ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ဆင္တူတယ္ေနာ္..။
    က်မတို ့ရွမ္းပုံစံအတိုင္းဆိုရင္၊
    မီးမဖုတ္ႏိုင္ရင္လည္းအားလုံးေလွာ္လိုက္တယ္။
    ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုဒီထက္မ်ားမ်ားထဲ့တယ္။
    ပဲပုပ္က်ေတာ့ ဒီအခ်ဳိးဆိုရင္တခ်ပ္ဘဲထဲ့တယ္။
    က်မေတာ့ဗူးႀကီးတဗူးလုပ္လုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲထဲ့ထားတယ္။
    ထမင္းစားတိုင္းစားေလ့ရွိတယ္။
    ႀကိဳက္လို ့...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ညီမ ရွမ္းစာေတြေတာ့ သိပ္မသိဘူးမမီးမီးေရ...
      အမ်ိဳးသားက ပဲပုပ္ႀကိဳက္တာနဲ႕ ပန္ေထြေဖ်ာ္ထဲမွာ.. ပဲပုပ္ကို မီးကင္ၿပီး ထည္႕လုပ္ေပးလိုက္တာပါ..
      ေနာက္တခါလုပ္စားရင္ မမီးမီးေျပာတဲ့ အခ်ိဳးအတိုင္း လုပ္စားၾကည္႕အံုးမယ္..
      ဒီဟင္းရံေလးေတြ ထမင္းအရမ္းၿမိန္တယ္ေနာ္...
      ေက်းဇူးပါေနာ္... အခုလို ေျပာျပတာ..

      Delete