Friday, 31 August 2012

ၾကက္သားလံုးကင္ခ်ီဟင္းရည္

ဒီေန႕မိုးကလည္း မနက္ကတည္းက အံု႕မိႈင္းၿပီးရြာေနေတာ့တာပဲ... ညေနဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ
စဥ္းစားရင္.. စဥ္းစားလို႕ မရတာနဲ႕.. အရင္တုန္းက ရိုက္ထားတဲ့ ဟင္းပံုေဟာင္းေလးေတြ ျပန္ၾကည္႕
ျဖစ္ရင္း.. မိုးေအးေအးနဲ႕ လိုက္ဖက္မဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းရည္ေလးကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္...

ပါ၀င္တာကေတာ့...
(၁) ကင္ခ်ီ ready made ဗူး (NTUC က၀ယ္တာပါ.. ဗူးကုန္ေနလို႕ မျပရေတာ့ဘူး)
(၂) ၾကက္သားႀကိတ္သား ၁ ဗူး (ntuc ကပဲ ၀ယ္တာပါ)
(၃) ပင္အပ္မႈိတစ္ထုပ္
(၄) နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
(၅) တို႕ဖူးတျပား
(၆) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕

# ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ၿပီး လံုးထားေပးပါ။
# ဟင္းရည္တခြက္စာ ေရေႏြးအိုးတည္ၿပီး ၾကက္သားလံုးမ်ားကို ျပဳတ္ေပးပါ။
# ၾကက္သားလံုးမ်ားက်က္လွ်င္ ဆယ္ထားေပးပါ။
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ ကင္ခ်ိီႀကိဳက္သေလာက္ထည္႕၊ တို႕ဖူးကို အတံုးေလးေတြ လွီးထည္႕၊
   ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည္႕၊ ပင္အပ္မႈိထည္႕ၿပီး အေပါ့အငံျမည္းကာ.. ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ 
   ထည္႕ေပးပါ။

# ဆူလာလွ်င္ ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုးေလးမ်ားထည္႕ကာ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး စားလို႕ ရပါၿပီ...

No comments:

Post a Comment