ဒီဟင္းကေတာ့ မိုးေအးေအးပိတ္ရက္မွာ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲေလး ခ်က္စားခ်င္သူေတြအတြက္ပါ...
ပါ၀င္တာကေတာ့... ႏွစ္ေယာက္စာ..
(၁) ဂဏန္း အေကာင္ႀကီးရင္ ႏွစ္ေကာင္ (သို႕) ေသးရင္ ေလးေကာင္
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း အနီ/ အစိမ္း ( စားႏိုင္သေလာက္)
(၃) မန္က်ည္းသီးမွည္႕ (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၄) ငပိနည္းနည္း (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၅) နံနံပင္
(၆) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕
(၇) ဆီအနည္းငယ္
# ပထမဦးဆံုး.. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး ေရခန္းျပဳတ္ကာ မညက္တညက္ေထာင္း
ထားေပးပါ။
# သန္႕စင္ထားၿပီးေသာဂဏန္းကို ထက္၀က္ပိုင္းေပးပါ..
# လက္မအႀကီးမ်ားကို ျဖဳတ္ၿပီး အနည္းငယ္ထုေပးထားပါ... (စားလွ်င္အသားထုတ္တာလြယ္ကူရန္)
# အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ပိုင္းျဖတ္ထုထားၿပီးေသာ ဂဏန္းမ်ား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းျပဳတ္ၿပီးေထာင္းထားသည္မ်ား၊
ငပိေရေဖ်ာ္ထားသည္မ်ား၊ ဆီနည္းနည္းကို ထည္႕ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ....
# ၿပီးလွ်င္ ေရအနည္း ထည္႕ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ...
# ဆူလာလွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည္႕ေဖ်ာ္ထားသည္ကိုထည္႕ၿပီး ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ...
# ဆူလာလွ်င္ အေပါ့၊ အငံ ျမည္းၿပီး... ဆား၊ အခ်ိဳ႕မႈန္႕ခတ္၊ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး စားလို႕ရပါၿပီ...
တို႕စရာကေတာ့.. ကိုယ္ႀကိဳက္တာေလးေတြနဲ႕ စားျဖစ္ပါတယ္...
(၁) ဆလတ္ရြက္
(၂) ခရမ္းခ်ဥ္သီး
(၃) သခြားသီး
(၄) ပဲေစာင္းလ်ားသီး
(၅) မုန္ညွင္းရြက္
ပဲေစာင္းလ်ားသီးနဲ႕ မုန္ညွင္းရြက္ကေတာ့ ျပဳတ္ထားတာပါ... ျပဳတ္နည္းေလးကေတာ့..
# ေရကို အိုးတလံုးနဲ႕ ဆားထည္႕ၿပီးတည္ထား...
# ဆူလာလွ်င္ အရြက္ေတြထည္႕ ( အဖံုးမအုပ္ပါနဲ႕)
# ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ေရခဲတံုးေလးမ်ားကို ေရနည္းနည္းထည္႕ၿပီးျပင္ဆင္ေပးထားပါ...
# အရြက္ႏူးေလာက္ၿပီဆိုလွ်င္ အရြက္မ်ားကိုဆယ္ၿပီး.. ေရခဲတံုးထည္႕ထားသည္႕ ဇလံုထဲကို
ထည္႕စိမ္ၿပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဆို ေရစစ္ၿပီး စားလို႕ ရပါၿပီ...
# ဒီနည္းေလးနဲ႕ ျပဳတ္ရင္ အသီးအရြက္ေတြကို ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႕ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ရပါတယ္..
လုပ္စားမည္ ..
ReplyDeleteလာလည္တာေက်းဇူးပါေနာ္.. လုပ္စားၾကည္႕ပါ .. ထမင္းေတာ္ေတာ္ၿမိန္ပါတယ္...
Delete