ေရွာက္သီးကိုႏႊာဆားရည္စိမ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငပိ၊ ငရုပ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆီခ်က္ နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ.. |
wet market ထဲမွာ ၀ယ္လို႕ရတဲ့ ပဲျပားကို တင္းရံုေလးေၾကာ္ၿပီး ေဂၚဖီ၊ သံပုရာသီး၊ ငရုပ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ... |
ၾကက္ဥကိုျပဳတ္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ.. |
ခရမ္းသီး အေပါက္ေလးေတြေဖာက္ oven ထဲ ထည္႕ၿပီး မိနစ္သံုးဆယ္ေလာက္ ဖုတ္ၿပီး တျခမ္းျခမ္း၊ အလည္က အသားေတြကို ဇြန္းနဲ႕ ျခစ္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နံနံပင္၊ ႏွမ္း၊ ဆီခ်က္ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ.. |
ဆလတ္ရြက္ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ႏွမ္း၊ ဆီခ်က္ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ.. |
ငရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နံနံပင္ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ... |
ငရုပ္သီးစိမ္းကိုေလွာ္ၿပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ေရာေထာင္း၊ ငနီတူ၊ နံနံပင္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ ၊ မန္က်ည္းသီးမွည္႕ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ.. |
ထမင္းဝိုင္းမွာအသုတ္တစ္ပြဲပါရင္ ထမင္းမိန္တာမႈိ.အားေပးသြားပါတယ္။
ReplyDeleteအားေပးတာေက်းဇူးပါအန္တီ..
Deleteအသုပ္ေလးေတြရွယ္ဘဲအားလံုးကိုၾကိဳက္တယ္ သီတာ
ReplyDeleteႀကိဳက္သေလာက္သာစားသြားပါမသီတာ.. အားေပးတာေက်းဇူးပါေနာ္...
Deleteအသုပ္အရမ္းႀကိဳက္တယ္ :D
ReplyDeletecandy ေလးေရ.. ႀကိဳက္ရင္ အကုန္စားသြားေနာ္.. :P
Deleteငါးနီတူေျခာက္သုပ္ကေတာ့ရိုးရာအစားအစာမို. အရမ္းၾကိဳက္တယ္။သံပုရာရည္နဲ.သုတ္ရင္လဲေကာင္းတယ္။ေမႊးေမႊးေလး။
ReplyDeleteဆလတ္ရြက္နဲ.ၾကက္ဥနဲ.သုတ္တာလဲၾကိဳက္တယ္
“မ“ လည္းအရမ္းႀကိဳက္တယ္.. အေမတို႕က မန္က်ည္းမွည္႕နဲ႕ပဲ သုတ္ေကၽြးေနက်ဆိုေတာ့ အေမ့နည္းအတိုင္းေလးသုပ္စားျဖစ္တာပါ.. ညီမေလးေျပာသလိုမ်ိဳး သုတ္စားၾကည္႕အံုးမယ္.. ေက်းဇူးေနာ္ညီမေလး.. နည္းအသစ္ေလးေျပာျပတာ..
Deleteဗိုက္ေတြေတာင္ တအားဆာလာတယ္ အရမ္းဟင္းခ်က္ေကာင္းတာပဲ (^_^)
ReplyDeleteဗိုက္ဆာရင္ အမ်ားႀကီးစားသြားပါညီမေလး suzy ေရ... ဟင္းခ်က္က အရမ္းမေကာင္းေသးပါဘူးညီမေလးရယ္..
Deleteအခုမွ ႀကိဳးစားတုန္းရွိေသးတာပါ.. ခ်ီးက်ဴးတာေက်းဇူးပါကြယ္..
အသုပ္ေတြျမင္သားရည္က် ..
ReplyDelete