ပါ၀င္တာကေတာ့...
(၁) ပဲနီေလး
(၂) အာလူး
(၃) မုန္လာဥနီ
(၄) ရံုးပေတသီး
(၅) မွ်စ္
(၆) ငရုတ္သီးစိမ္း
(၈) မန္က်ည္းသီးမွည္႕
(၉) ငပိနည္းနည္း
(၁၀) ငရုတ္သီးစိမ္း (အစပ္စားခ်င္မွ ထည္႕ပါ)
(၁၁) ဆီအနည္းငယ္
(၁၂) ၾကက္သြန္ျဖဴ
(၁၃) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
(၁၄) နံနံပင္
# ပထမဦးစြာ.. ပဲနီေလးကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။
# အသီးအႏွံေတြကို ေရေဆးၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးထားေပးပါ.
# ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စင္း ဆီသတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားေသာ ပဲနီေလးကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ
ထည္႕ၿပီး ႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ။
# ပဲနီေလးႏူးၿပီးေရခမ္းဆီျပန္လွ်င္ ငပိေရေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႕ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
# ဆူလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည္႕ၿပီး မုန္လာဥနီ၊ မွ်စ္၊ အာလူး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း မ်ားထည္႕ၿပီး ႏူးေအာင္
တည္ပါ။
# အားလံုးႏူးလွ်င္ ရံုးပေတသီးထည္႕ပါ။
# ရံုးပေတသီးႏူးလွ်င္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ မန္က်ည္းသီးမွည္႕ ေဖ်ာ္ထားတာေတြ ထည္႕ၿပီး အေပ့ါအငံျမည္းပါ။
# ျပန္ဆူလာလွ်င္ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး စားလို႕ ရပါၿပီ....
No comments:
Post a Comment