Tuesday, 18 September 2012

ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ အသုပ္ေလးမ်ား (၁)


ေက်ာက္ပြင့္နဲ႕ ၾကြက္နားရြက္မိႈကိုေရစိမ္ထားၿပီးပြလာရင္  ကပ္ေက်းနဲ႕ညွပ္၊ ပဲၾကာဇံကိုျပဳပ္ၿပီး အေအးခံထား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ ၊ ပဲမႈန္႕၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ဆီခ်က္တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ..
သခြားသီးတစ္လံုးကို ေလးပိုင္းပိုင္း၊ အခြံခြာၿပီး ပတ္ၿပီးလွီးၿပီး အလည္က အူတိုင္ကို ဖယ္ထုတ္၊ ရလာတဲ့ အပတ္ေလးေတြကို ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ ငရုပ္သီးစိမ္းေလွာ္ထားတာကို ေရာေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သံပုရာသီးတို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ...
ပုဇြန္ကို အခြံနဲ႕ ေလွာ္ၿပီး အေအးခံ အခြံခြာ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး၊ ဆီခ်က္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ...
ကိုရီးယားအာလူးၾကာဇံကို ေရစိမ္ၿပီးျပဳတ္ကာ အေအးခံထား၊ ေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ၿပီး ပြလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထား၊ မႈိကို ပါးပါးလွီး၊ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင္ ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆီခ်က္တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ...
ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို ျပဳတ္ၿပီးအေအးခံကာ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ႏွမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆီခ်က္ တို႕ နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ...
ပဲသီးကိုျပဳတ္ အေအးခံကာ လွီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေလွာ္ထားတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရာေထာင္း၊ ပဲၾကာဇံကို ျပဳတ္ၿပီး အေအးခံ၊ ႏွမ္း၊ ဆီခ်က္၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ..


2 comments:

  1. အမေလးသေရက်ေအာင္လုပ္တယ္အကုန္ၾကိဳက္ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မသီတာေရ.. အားေပးတာေက်းဇူးပါေနာ္...

      Delete