Tuesday 14 August 2012

အမဲသားေခါက္ဆြဲေၾကာ္


အမဲသားေခါက္ဆြဲေၾကာ္မွာပါ၀င္တာကေတာ့ --
(၁) အမဲသား
(၂) ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ
(၃) ေဂၚဖီ
(၄) မုန္လာဥနီ
(၅) ဆီ
(၆) ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
(၇) ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ရွလာကာရည္
     အနည္းငယ္တို႕ျဖစ္ပါတယ္..

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့...
(၁) သခြားသီး
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း
(၃) သံပုရာသီး
(၄) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# ပထမဆံုးအေနနဲ႕အမဲသားကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ရွလာကာရည္ နဲ႕ နယ္ၿပီး
   အသားျမဳပ္ရံုေရထည္႕ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
# နွစ္နာရီခန္႕ ေရခန္းလိုက္ထည္႕လိုက္ ျပဳတ္ေပးပါ..
# အသားႏူးလည္း အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ႏႊာေပးပါ...
# ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီ တို႕ကို အေနေတာ္ေလးလွီးထားေပးပါ..
# ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္ၿပီး အေအးခံထားေပးပါ...
# ပထမဆံုး ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကားထည္႕ၿပီး ဆီနည္းနည္းႏွင့္ေၾကာ္ေပးပါ...
# ႏြမ္းလာလွ်င္ ႏႊာထားေသာ အမဲသားမ်ားကို ထည္႕ေမႊေပးပါ..
# ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ဆယ္ထားေပးပါ။
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ ဆီထပ္ထည္႕ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာကို ဆီသတ္ေပးပါ...
# ႏြမ္းလာလွ်င္ အေအးခံထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္
   ထည္႕ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ...
# ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ခုနက ဆယ္ထားတဲ့ အသီးအရြက္နဲ႕အမဲသားကို ထည္႕ၿပီး  ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးကာ
   သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ...
# အားလံုးသမၿပီး က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ စားလို႕ရပါၿပီ...

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့
# သခြားသီးကို ဓါးနဲ႕ ေပါက္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးပါ..
# ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သံပုရာရည္ နဲ႕နယ္ၿပီး စားလို႕ရပါၿပီ...

No comments:

Post a Comment