Sunday, 12 August 2012

အဆာေျပစားဖို႕ ခရမ္းသီးေၾကာ္ႏွင့္ေမာ္လၿမိဳင္အခ်ဥ္ရည္


ေန႕ခင္းပိုင္းအဆာေျပစားရန္အတြက္ လုပ္ရတာလြယ္ကူတဲ့ ခရမ္းသီးေၾကာ္ပါ... ပါ၀င္တာကေတာ့...

(၁) ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႕
(၂) ခရမ္းသီး
(၃) ပဲငံျပာရည္အၾကည္

အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္ ...
(၁) မန္က်ည္းသီး
(၂) ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕
(၃) ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
(၄) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊
(၅) ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္

# အေၾကာ္ေၾကာ္ရန္အတြက္ ခရမ္းသီးကို မထူမပါးအကြင္းလိုက္လွီးထားပါ။
# ေရထဲမွာ ဆားထည္႕ၿပီး လွီးထားေသာ ခရမ္းသီးကိုစိမ္ေပးပါ.. အခါးရည္မ်ားထြက္ေစရန္ျဖစ္သည္။
# မႈန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္တလံုးထဲတြင္ အေၾကာ္မႈန္႕(လိုသေလာက္)၊ ပဲငံျပာရည္နည္းနည္း
  ကို ေရႏွင့္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။
# မႈန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အထဲကို ခရမ္းသီးမ်ားကို ေရစစ္ၿပီးထည္႕ကာ သမေအာင္ေမႊပါ။
# ဆီပူပူထဲတြင္ ထည္႕ေၾကာ္ကာ ေရႊအိုေရာင္သန္းလာၿပီဆိုလွ်င္ ဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။

 အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္

# မန္က်ည္းသီးကို ေရနဲ႕ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
# မန္က်ည္းသီးအဖတ္မ်ားဆယ္ၿပီး.. ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊
   ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးထားတာမ်ား ထည္႕ကာ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။။
# ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးၿပီးထည္႕လွ်င္လည္းရပါတယ္..

4 comments:

  1. ရွလြတ္ ရွလြတ္... ႀကိဳက္တယ္
    အခ်ဥ္ေဖ်ာ္နည္းေလး အဆစ္ရလိုက္တယ္...
    ေက်းဇူး :D

    ReplyDelete
  2. candy ေလးေရ... လာအားေပးတာ ေက်းဇူးပါေနာ္... :)

    ReplyDelete
  3. အဲဒီလိုေလးၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ၾကိဳက္ရင္ အမ်ားႀကီးစားသြားလို႕ရပါတယ္ အမ...:P

      Delete