Thursday, 30 August 2012

မွ်စ္အစပ္ခ်က္

ပါ၀င္တာကေတာ့

(၁) မွ်စ္၀ါ အေခ်ာင္းလိုက္ (အေနေတာ္ေလး လွီးထားေပးပါ)
(၂) ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး
(၃) ငပိ (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၄) မန္က်ည္းသီးမွည္႕ (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၅) ဆီ
(၆) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၇) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ႀကိတ္ေပးပါ.
# အုိးထဲမွာ ဆီထည္႕ၿပီး.. ၾကိတ္ထားတာကို ဆီသတ္ေပးပါ..
# ၾကက္သြန္နဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းႏြမ္းသြားၿပီဆို ငပိေရေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႕ၿပီးေမႊပါ..
# ဆူလာလွ်င္ မွ်စ္ လွီးထားတာထည္႕ၿပီး ေရနည္းနည္းထပ္ထည္႕ကာ အဖံုးဖံုးၿပီး မွ်စ္ႏူးေအာင္တည္ပါ.
# မွ်စ္ႏူးလွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည္႕ ေဖ်ာ္ထားတာထည္႕ၿပီး.. ဆီျပန္လာလွ်င္ အရသာျမည္းၿပီး ဆား၊
   အခ်ိဳမႈန္႕ ထည္႕ကာ ေမႊေပးပါ...
# နံနံပင္ရွိလွ်င္ နံနံပင္ အုပ္ကာ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ...


2 comments:

  1. ရွလြတ္... မွ်စ္၀ယ္ၿပီး ခ်က္စားဦးမွ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်က္စား candy ေလးေရ... မိုးေအးေအးေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး :)

      Delete