Saturday, 25 August 2012

အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ

အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ...
(၁) အုန္းစိမ္းအေသး ႏွစ္လံုး (အရည္ႏွင့္အဖတ္)
(၂)ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕.. အထုပ္ေသးသံုးပံုတစ္ပံု
(၃) ဆားအနည္းငယ္
(၄) သၾကားအနည္းငယ္

# ပထမဆံုး အုန္းသီးကိုခြဲေတာ့ အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္နဲ႕ ႏွစ္ခြက္စာရပါတယ္...
# အုန္းသီးအသားေလးကိုျခစ္..
# ခဲမဲ့ဗူးထဲကို အုန္းသီးျခစ္ထားတာေလးေတြကို ျဖန္႕ထား 
# ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကို ေရေအးေလးနည္းနည္းနဲ႕ ေဖ်ာ္ထား
# အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္ႏွစ္ခြက္စာနဲ႕ သၾကား(အခ်ိဳႀကိဳက္သေလာက)၊ ဆားတို႕ကိုအိုးတစ္လံုးထဲထည္႕ၿပီး
   က်ိဳထား
# ပြက္လာၿပီဆို ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာကို ထည္႕ေမႊေပး


# ၁၅ မိနစ္ခန္႕ အဆက္မျပတ္ေမႊၿပီး ခဲမဲ့ဗူးထဲထည္႕.. ၂နာရီခန္႕အျပင္မွာ အေအးခံ
   ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႕ထားၿပီး ေအးလာလွ်င္ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ....

(ႏွစ္ေယာက္စာပဲလုပ္တာမို႕လို႕ ဗူးအေသးေၾကာင့္ ေက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသးကို သံုးပံုပံု တစ္ပုံပဲထည္႕ထားပါ။ ကၽြန္မေရထည္႕တဲ့အခ်ိဳးအစားက တယ္လီဖုန္းက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသး ဆို ေရမတ္ခြက္နဲ႕ ေျခာက္ခြက္ထည္႕ပါတယ္..)

# သံုးထားတဲ့အုန္းသီးက ntuc မွာရတဲ့အုန္းစိမ္းေသးေသးေလးေတြကိုသံုးထားတာပါ...

6 comments:

  1. ေတာ္ေတာ္ေတာ့ အရသာရွိမယ့္ပံုပဲ အမေရ...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. အုန္းသီးကခ်ိဳေတာ့.. ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္..

      Delete
  2. အဲ့အုန္းသီးအေသးေလးကိုပဲ မခြဲတတ္လို႔ေလ ဟင့္ :( :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကန္ဒီေလးေရ.. အဲဒီအုန္းသီးေသးေသးေလးေတြမွာ.. ေျပာင္ေခ်ာေနတဲ့ထိပ္ဘက္ကို ဓားဖေနာင့္နဲ႕ ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ထုလိုက္ရင္ ကြဲသြားပါတယ္.. မ်က္စိေလးေတြရွိတဲ့ဘက္မဟုတ္ဘူးေနာ္.. ေျပာင္ေခ်ာေနတဲ့ဘက္..အဆင္ေျပပါေစ...

      Delete
  3. ဝယ္စားတာဘဲတတ္တယ္..။
    ဟီး...ခဏခဏလုပ္ၾကည့္ဖူးတယ္၊
    သိပ္မဟန္လို ့...။
    ထိုင္းကစူပါမားကက္မွာဆိုရင္မ်ုိးစုံရတယ္ေလ။
    ဘန္ေကာက္ေရာက္ရင္အၿမဲစားေလ့ရွိတယ္။
    ဆက္တင္ေျပာင္းရင္ေတာ့လာလာမန္ ့မွာေပါ့ေနာ့္..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ ေက်ာက္ေက်ာထုပ္ကေတာ့ ပ်က္ခဲတယ္ မမီးမီးေရ..ဒီမွာက အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာမေတြ႕ေတာ့...လုပ္စားျဖစ္တာ..
      လာမန္႕ပါရွင္.. ေမွ်ာ္ေနပါမယ္..

      Delete