(၁) အုန္းစိမ္းအေသး ႏွစ္လံုး (အရည္ႏွင့္အဖတ္)
(၂)ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕.. အထုပ္ေသးသံုးပံုတစ္ပံု
(၃) ဆားအနည္းငယ္
(၄) သၾကားအနည္းငယ္
# ပထမဆံုး အုန္းသီးကိုခြဲေတာ့ အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္နဲ႕ ႏွစ္ခြက္စာရပါတယ္...
# အုန္းသီးအသားေလးကိုျခစ္..
# ခဲမဲ့ဗူးထဲကို အုန္းသီးျခစ္ထားတာေလးေတြကို ျဖန္႕ထား
# ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကို ေရေအးေလးနည္းနည္းနဲ႕ ေဖ်ာ္ထား
# အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္ႏွစ္ခြက္စာနဲ႕ သၾကား(အခ်ိဳႀကိဳက္သေလာက)၊ ဆားတို႕ကိုအိုးတစ္လံုးထဲထည္႕ၿပီး
က်ိဳထား
# ပြက္လာၿပီဆို ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာကို ထည္႕ေမႊေပး
# ၁၅ မိနစ္ခန္႕ အဆက္မျပတ္ေမႊၿပီး ခဲမဲ့ဗူးထဲထည္႕.. ၂နာရီခန္႕အျပင္မွာ အေအးခံ
ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႕ထားၿပီး ေအးလာလွ်င္ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ....
(ႏွစ္ေယာက္စာပဲလုပ္တာမို႕လို႕ ဗူးအေသးေၾကာင့္ ေက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသးကို သံုးပံုပံု တစ္ပုံပဲထည္႕ထားပါ။ ကၽြန္မေရထည္႕တဲ့အခ်ိဳးအစားက တယ္လီဖုန္းက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသး ဆို ေရမတ္ခြက္နဲ႕ ေျခာက္ခြက္ထည္႕ပါတယ္..)
# သံုးထားတဲ့အုန္းသီးက ntuc မွာရတဲ့အုန္းစိမ္းေသးေသးေလးေတြကိုသံုးထားတာပါ...
ေတာ္ေတာ္ေတာ့ အရသာရွိမယ့္ပံုပဲ အမေရ...:-)
ReplyDeleteအုန္းသီးကခ်ိဳေတာ့.. ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္..
Deleteအဲ့အုန္းသီးအေသးေလးကိုပဲ မခြဲတတ္လို႔ေလ ဟင့္ :( :(
ReplyDeleteကန္ဒီေလးေရ.. အဲဒီအုန္းသီးေသးေသးေလးေတြမွာ.. ေျပာင္ေခ်ာေနတဲ့ထိပ္ဘက္ကို ဓားဖေနာင့္နဲ႕ ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ထုလိုက္ရင္ ကြဲသြားပါတယ္.. မ်က္စိေလးေတြရွိတဲ့ဘက္မဟုတ္ဘူးေနာ္.. ေျပာင္ေခ်ာေနတဲ့ဘက္..အဆင္ေျပပါေစ...
Deleteဝယ္စားတာဘဲတတ္တယ္..။
ReplyDeleteဟီး...ခဏခဏလုပ္ၾကည့္ဖူးတယ္၊
သိပ္မဟန္လို ့...။
ထိုင္းကစူပါမားကက္မွာဆိုရင္မ်ုိးစုံရတယ္ေလ။
ဘန္ေကာက္ေရာက္ရင္အၿမဲစားေလ့ရွိတယ္။
ဆက္တင္ေျပာင္းရင္ေတာ့လာလာမန္ ့မွာေပါ့ေနာ့္..:P
တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ ေက်ာက္ေက်ာထုပ္ကေတာ့ ပ်က္ခဲတယ္ မမီးမီးေရ..ဒီမွာက အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာမေတြ႕ေတာ့...လုပ္စားျဖစ္တာ..
Deleteလာမန္႕ပါရွင္.. ေမွ်ာ္ေနပါမယ္..