(၁) ၾကက္သားေပါင္ ၅ ေပါင္
(၂) အာလူး အလံုးအေနေတာ္ (၆) လံုး
(၃) ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး
(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း အနည္းငယ္
(၅) ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ခရုဆီ၊ သံလြင္ဆီ၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕ ၊ ငရုတ္ေကာင္း ၊ ဆား၊
အခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္
# ပထမဦးစြာ.. အာလူးမ်ားကို တျခမ္းျခမ္းၿပီး ဆားရည္ျဖင့္ စိမ္ထားေပးပါ..
# ၾကက္သြန္ဥနီတစ္လံုး၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲနဲ၊ ခရုဆီနည္းနည္း၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕နည္းနည္
အားလံုးကို ႀကိတ္စက္နဲ႕ ၾကိတ္...
# ၾကက္သားနဲ႕အာလူးနဲ႕ကို ၾကိတ္ထားတဲ့အေရာနဲ႕ ေရာနယ္ထားၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ
အလံုပိတ္ဘူးနဲ႕ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထား...
# ၿပီးေတာ့ bake လုပ္မဲ့ ဗန္းကို olive oil spary ျဖန္းထားေပးပါ။
# ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားနဲ႕ အာလူးကို ဗန္းထဲထည္႕ၿပီး အေပၚမွ oilve oil နည္းနည္း သုပ္ေပးပါ။
# oven အပူခ်ိန္ ၁၈၀ဒီဂရီ နဲ႕ ၅၀ မိနစ္ bake လုပ္၊ ၂၅ မိနစ္ ဆို တဘက္လွန္ ေပးပါ...
# ဒါဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႕အာလူးပံုမပ်က္ပဲ ႏူးအိၿပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ကို ရပါၿပီရွင္....
No comments:
Post a Comment