Tuesday, 7 August 2012

ျပည္ႀကီးငါးရခိုင္သုပ္

ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္တမ်ိဳးကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္....
ပါ၀င္တာကေတာ့...(ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ျပည္ႀကီးငါး အႀကီးႏွစ္ေကာင္
(၂) ၾကက္သြန္နီအႀကီး တစ္ဥ
(၃) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၄) နံနံပင္၊ သံပုရာသီး
(၅) ငပိ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

# ပထမဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကို မီးနဲနဲနဲ႕ေလွာ္ေပးပါ။(ဗိုက္မနာေစရန္ျဖစ္သည္)။
# ငပိအနည္းငယ္ကို ဖုတ္ေပးထားပါ။။ ငပိေထာင္းဗူးမွ ငပိဆိုလွ်င္ ဖုတ္စရာမလိုပါ။
# ေလွာ္ထားတဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေရာၿပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
# သန္႕စင္ၿပီး ျပည္ႀကီးငါးကို ငရုတ္ေကာင္းထက္ျခမ္းခြဲနည္းနည္းေလးနဲ႕နယ္ထားၿပီး ေရေႏြးဆူဆူထဲကို မိနစ္အနည္း ငယ္ခန္႕ က်က္ေအာင္ထည္႕ ျပဳတ္ေပးပါ။
# ျပည္ႀကီးငါး က်က္လွ်င္ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားပါ။

စသုပ္ပါေတာ့မယ္...
# ျပည္ႀကီးငါး၊ ငပိဖုတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕၊ သံပုရာသီးညစ္ၿပီး သမေအာင္နယ္ပါ။
# ၿပီးလွ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္ စားလို႕ ရပါၿပီရွင္....

4 comments:

  1. လာလည္ၿပီး ဟင္းေလးေတြစားသြားတယ္ေနာ္... angle ေရ....း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာလည္သြားတာေက်းဇူးပါမေခ်ာစုေရ... :)

      Delete
  2. ဒီအသုပ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အားေပးတာေက်းဇူးပါအမ...:)

      Delete