လိုအပ္တာေတြကေတာ့..
(၁) မုန္လာဥျဖဴ ၊ ဥနီ
(၂) ၾကက္သြန္နီ
(၃) နံနံပင္
(၄) ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕
(၅) ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္
(၆) ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ႏွမ္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
ညေနပိုင္းစားဖို႕အတြက္ .. မနက္ကတည္းက မုန္လာဥနီနဲ႕ျဖဴ တို႕ကို မေသးမႀကီး အတံုးေလးေတြ လွီးၿပီး ေၾကြပန္းကန္တစ္ခုတည္းမွာထည္႕ ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ ဆား ၊ ေရအနည္းငယ္ထည္႕ နွံ႕ေအာင္ နယ္ၿပီး အေပၚကေန ေႀကြပန္းကန္ျပားနဲ႕အုပ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ထားပါ။ ကၽြတ္ကၽြတ္ရြရြေလး အေန အထားလည္းရၿပီ၊ အရသာလည္းအေတာ္ပဲဆိုလွ်င္ ေရေတြကိုညွစ္ထုတ္လိုက္ ၿပီး ေၾကြပန္းကန္ျပားနဲ႕ျပန္ အုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ထည္႕ထားပါ..
ညေနပိုင္းစားခ်ိန္ေရာက္ေတာ့... ၾကက္သြန္ေလး၊ နံနံပင္ေလးေတြကို ပါးပါးလွီးထားမယ္၊ ၿပီးေတာ့ မုန္လာဥျဖဴနီအခ်ဥ္ေလးကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ႏွမ္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ ထည္႕ၿပီး သုပ္ နံနံပင္ေလး အုပ္လိုက္ေတာ့.. ထမင္းၿမိန္တဲ့.. အသုပ္ေလးတစ္မ်ိဳးရပါတယ္...
No comments:
Post a Comment