Saturday, 28 July 2012

ဂဏန္းအသားၾကက္ဥမဆလာခ်က္ဆလတ္ရြက္ထုတ္

ဒီေန႕ေတာ့ angle ရဲ႕ ၀ါသနာတစ္ခုျဖစ္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးတစ္ခုကို မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္..
ကၽြမ္းက်င္အဆင့္မဟုတ္ပါဘူး။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြေရးတဲ့ blogger မ်ားရဲ႕ခ်က္နည္းေတြနဲ႕၊ angle ရဲ႕ စိတ္ ကူးေလးကို ေပါင္းၿပီး အမ်ိဳးသားကို ခ်က္ျပဳတ္ေကၽြးျဖစ္တာေလးေတြပါ...

ခ်က္ရန္လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ...
၁) ဂဏန္းသားတစ္ထုပ္ ( gm မမွတ္မိလို႕ပါ) (anlge ကေတာ့ fairprice က၀ယ္တာပါ... ၃က်ပ္ခြဲေပးရပါတယ္)
၂) ၾကက္ဥတစ္လံုး
၃) ၾကက္သြန္တစ္လံုး
၄) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
၅) နံနံပင္
၆) ငံျပာရည္
၇) မဆလာ ( အနည္းငယ္)
၈) ဆလတ္ရြက္
၉) ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္
၁၀) ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး
၁၁) ဆီ အနည္းငယ္ (ဆီမ်ားသြားရင္စားလို႕မေကာင္းပါဘူး)(ေျခာက္ေျခာက္ေလးမွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္)

ပထမဆံုး... ၾကက္သြန္နီနဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရာၿပီမညက္တညက္ႀကိတ္ပါတယ္။အဲဒီအေရာကိုဆီသတ္ပါ။ က်က္လွ်င္ နႏြင္းမႈန္႕၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည္႕ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေၾကေအာင္ ေခ်ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဂဏန္းသားကို ထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ... ေရအနည္းငယ္ထည္႕ေပးပါ။ အသားက်က္ရန္ျဖစ္သည္။ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခ်က္မႈန္႕တို႕ကုိ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးထည္႕ပါ။ ( ငန္သြားလွ်င္စားလို႕မေကာင္းပါ)။ အသားက်က္လွ်င္ ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ေဖာက္ထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ... ၾကက္ဥႏံွ႕ၿပီး က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ မဆလာ၊ ခတ္ၿပီး အဖံုးအုတ္ေပးထားပါ။ အနံ႕ေမႊးလာလွ်င္ နံနံပင္ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားတာကို ထည္႕ေမႊၿပီး အဖံုးပိတ္ကာ.. မီးပိတ္လိုက္ပါ... ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္သြားၿပီဆို ... စားလို႕ရပါၿပီ... ဆလတ္ရြက္ထဲကို တကိုက္စာ ဂဏန္းသားဟင္းထည္႕ၿပီး စားလိုက္ေတာ့.... angle ကေတာ့ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္...

4 comments:

  1. ဂဏန္းမဆလာကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္ :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိမ္မွာလာစားပါညီမေလး...

      Delete
  2. ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ႔ေလး ေနာက္တစ္ခုတိုးၿပီေပါ႔။ ၾကိဳဆိုပါတယ္ :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ႀကိဳဆိုတာေက်းဇူးပါညီမေလး... ညီမေလး Blog က ကိတ္ေလးေတြကို အရမ္းသေဘာက်တယ္...စမ္းလုပ္ႀကည္႕လို႕ျဖစ္ရင္ တင္မယ္ေနာ္ ...

      Delete