Saturday 4 August 2012

ေဆာ္လမြန္ငါးနဲ႕အာလူးမုန္လာဥနီဟင္း








ဒီေန႕ေတာ့ song cooking double pan ေလးနဲ႕ လြယ္ကူစြာအခ်ိန္တိုအတြင္း ခ်က္စားႏိုင္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းတစ္မ်ိဳးကိုေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္...
လိုအပ္တာေတြကေတာ့...
(၁) ေဆာ္လမြန္ငါး
(၂) အာလူး
(၃) မုန္လာဥနီ
(၄) နံနံပင္
(၅) ငရုပ္ေကာင္းထပ္ျခမ္းခြဲေစ့
(၆) rose marry ေျခာက္
(၇) သံလြင္ဆီ
(၈) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

ပထမဆံုး ေဆာ္လမြန္ငါးကို ကိုယ္လိုသေလာက္အပိုင္း ပိုင္းၿပီး ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ နယ္ ထားေပးပါ။အာလူးနဲ႕မုန္လာဥနီကိုလည္း အတံုးမ်ားတံုးၿပီးေရေဆးၿပီး ဆားငရုတ္ေကာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ။အိုးကိုသံလြင္ဆီအနည္းငယ္ထည္႕ကာအပူေပးၿပီး..ေဆာ္လမြန္ငါးကိုအေရျပား ေအာက္ဘက္တြင္
ထားၿပီးထည္႕ပါ။ ေနာက္အသီးမ်ားထည္႕ပါ။အားလံုးအေပၚမွ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ ျဖန္းေပးပါ။ rosemarry အနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ။ အိုးအဖံုးပိတ္လိုက္ၿပီး... ၁၀မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ အိုးကို လႈပ္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး.. ငါးကို တဖက္လွန္ပါ. အသီးမ်ားကို တဖက္လွန္ပါ။ (အဖံုးမဖြင့္ပဲ .. အိုးကို တဖက္လွန္ေပးလွ်င္လည္းရပါတယ္။ အိုးကိုလွန္လွ်င္ေလးတာရယ္၊ ေနာက္ၿပီး အိုးထဲမွအရည္မ်ား အိုးေျမာင္းအတြင္းစီးက်ၿပီး ေအာက္ကို ထြက္လာမွာ ေၾကာက္တာေၾကာင့္ အဖံုးဖြင့္ၿပီးပဲ လွန္လိုက္တာပါ။)
ေနာက္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆို အသားလည္းက်က္၊ အသီးမ်ားလည္း က်က္ပါၿပီ.. မီးပိတ္၊နံနံပင္ေလးအုပ္ကာ အိုးအဖံုးျပန္ပိတ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးပါ.. ဆီနည္းနည္းနဲ႕ က်န္းမာေရးနဲ႕ ျပည္႕စံုနဲ႕ ဟင္းတခြက္ကိုရပါၿပီ...

4 comments:

  1. ဟင္းခ်က္တဲ႔ အဲဒီအိုးေလးကို သေဘာက်လုိ႔ ၀ယ္မလုိ႔ စဥ္းစားေနတာ ၾကာၿပီ

    ReplyDelete
  2. ညီမေလးေရ... ဒီအိုးက discount ခ်တုန္းေလး၀ယ္ထားလိုက္တာ... တန္တယ္... ၆၅ က်ပ္တန္ကို ၂၆ က်ပ္ပဲေပးရတယ္... fairprice မွာေလ... ဒီတခါ ေစ်းခ်တာေတြ႕ရင္ အေၾကာင္းၾကားမယ္ေနာ္... ေပါက္ေပါက္စမ္းေဖာက္တာလည္းရတယ္... အသားလည္းက်က္ျမန္တယ္.. အိုးကလံုေတာ့ အနံ႕လည္း သိပ္မထြက္ဘူးေလ... ညီမေလးကိတ္မုန္႕ေလးေတြ စမ္းလုပ္ဖို႕ ပစၥည္းစုေနတယ္... ေအာင္ျမင္ရင္ တင္မယ္ေနာ္...

    ReplyDelete
  3. ျမန္ျမန္ေလးတင္ပါဗ်ိဳ႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. အမေရ.. ကိတ္လုပ္ဖို႕အတြက္က စုရတာေတြမ်ားေနတယ္... ၀ယ္ေပးရတဲ့သူ ၿငိဳျငင္မွာစိုးလို႕ ျဖည္းျဖည္းေပါ့.. ဟိဟိ...

      Delete