Monday 27 August 2012

ပဲရည္ႏွင့္ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္

မိုးေအးေအးေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္...

ၾကက္သားသုပ္ဖို႕အတြက္...
(၁) ၾကက္သားရင္ပံုသား ၊ ၾကက္သဲ၊ ၾကက္ျမစ္
(၂) ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕
(၃) ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
(၄) ေဂၚဖီ
(၅) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ကုလားေလးမဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း
(၆) ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
(၇) ဆီ

# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သားရင္ပံုသားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕နယ္ၿပီး..
   အိုးတလံုးထဲမွာ..  ထည္႕.. အေပၚက ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထူထူ ေလးလွီးၿပီးထည္႕..၊
   ဆီနည္းနည္းထည္႕  ေရထည္႕ၿပီးတည္ထား
# ၾကက္သားေရခန္းခါနီးၿပီးႏူးမႏူးၾကည္႕ ႏူးလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားဆယ္ၿပီးအေအးခံထား...
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ.. ၾကက္သဲ၊ ၾကက္ျမစ္ကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊
   ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕နယ္ထည္႕ၿပီး.. ေရထပ္ထည္႕ ၿပီးတည္ေပးပါ..
# ေရခန္းၿပီး ၾကက္သဲၾကက္ျမစ္ႏူးၿပီဆိုလွ်င္ ဆယ္ၿပီ အေအးခံထား...
# ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕ကို ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ..
# အိုးတစ္လံုးထဲမွာ.. ေရထည္႕ၿပီးတည္ေပးထားပါ.. ေရေႏြးဆူလွ်င္ ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕ေရေဖ်ာ္ထား
   တာထည္႕၊ ဆူလွ်င္ ဆႏြင္းခတ္၊ မဆလာခတ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕ၿပီး ဆူလာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါ..

# ေဂၚဖီကိုပါးပါးလွီးထားေပးပါ..

ျပင္ဆင္ပံု
# စားမဲ့ပန္းကန္ထဲမွာ.. အေအးခံထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးထည္႕
# ေဂၚဖီပါးပါးလွီးထားတာထည္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ မဆလာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထားတာ၊ ပူစီနံ
   ပါးပါးလွီးထားတာ၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ သံပုရာသီးညွစ္၊ ပဲရည္ထည္႕ၿပီး စားလို႕ရၿပီ..
   အေလးႀကိဳက္လွ်င္.. ဆား အခ်ိဳမႈန္႕ ထပ္ထည္႕ေပးပါ။။

4 comments:

  1. စားခ်င္ထွာ.. အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ေရႊေညာင္ပင္စတိုင္ ၾကက္သားသုပ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. မျမဴးျမဴးေရ.. လုပ္ရတာလြယ္ၿပီး မိုးေအးေအးမွာ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္..
      ညီမကေတာ့ အစပ္ေျပ ပါပရာေလးပါေၾကာ္လိုက္တယ္..
      လာလည္တာေက်းဇူးပါေနာ္...

      Delete
  2. ရန္ကုန္မွာတုန္းက ခ်စ္သူနဲ႔ ၾကက္သားသုပ္ ၀ယ္စားတာကို သတိရတယ္... ဟိ
    လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္ မ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. လုပ္စားၾကည္႕ပါ candy ေလး၊ အခုတေလာ မိုးေအးေအးနဲ႕ဆိုေတာ့ အံကိုက္ပဲ..:)

      Delete