Friday 31 August 2012

ၾကက္သားလံုးကင္ခ်ီဟင္းရည္

ဒီေန႕မိုးကလည္း မနက္ကတည္းက အံု႕မိႈင္းၿပီးရြာေနေတာ့တာပဲ... ညေနဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ
စဥ္းစားရင္.. စဥ္းစားလို႕ မရတာနဲ႕.. အရင္တုန္းက ရိုက္ထားတဲ့ ဟင္းပံုေဟာင္းေလးေတြ ျပန္ၾကည္႕
ျဖစ္ရင္း.. မိုးေအးေအးနဲ႕ လိုက္ဖက္မဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းရည္ေလးကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္...

ပါ၀င္တာကေတာ့...
(၁) ကင္ခ်ီ ready made ဗူး (NTUC က၀ယ္တာပါ.. ဗူးကုန္ေနလို႕ မျပရေတာ့ဘူး)
(၂) ၾကက္သားႀကိတ္သား ၁ ဗူး (ntuc ကပဲ ၀ယ္တာပါ)
(၃) ပင္အပ္မႈိတစ္ထုပ္
(၄) နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
(၅) တို႕ဖူးတျပား
(၆) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕

# ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ၿပီး လံုးထားေပးပါ။
# ဟင္းရည္တခြက္စာ ေရေႏြးအိုးတည္ၿပီး ၾကက္သားလံုးမ်ားကို ျပဳတ္ေပးပါ။
# ၾကက္သားလံုးမ်ားက်က္လွ်င္ ဆယ္ထားေပးပါ။
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ ကင္ခ်ိီႀကိဳက္သေလာက္ထည္႕၊ တို႕ဖူးကို အတံုးေလးေတြ လွီးထည္႕၊
   ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည္႕၊ ပင္အပ္မႈိထည္႕ၿပီး အေပါ့အငံျမည္းကာ.. ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ 
   ထည္႕ေပးပါ။

# ဆူလာလွ်င္ ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုးေလးမ်ားထည္႕ကာ နံနံပင္ အုပ္ၿပီး စားလို႕ ရပါၿပီ...

Thursday 30 August 2012

မွ်စ္အစပ္ခ်က္

ပါ၀င္တာကေတာ့

(၁) မွ်စ္၀ါ အေခ်ာင္းလိုက္ (အေနေတာ္ေလး လွီးထားေပးပါ)
(၂) ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး
(၃) ငပိ (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၄) မန္က်ည္းသီးမွည္႕ (ေရေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
(၅) ဆီ
(၆) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၇) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ႀကိတ္ေပးပါ.
# အုိးထဲမွာ ဆီထည္႕ၿပီး.. ၾကိတ္ထားတာကို ဆီသတ္ေပးပါ..
# ၾကက္သြန္နဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းႏြမ္းသြားၿပီဆို ငပိေရေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႕ၿပီးေမႊပါ..
# ဆူလာလွ်င္ မွ်စ္ လွီးထားတာထည္႕ၿပီး ေရနည္းနည္းထပ္ထည္႕ကာ အဖံုးဖံုးၿပီး မွ်စ္ႏူးေအာင္တည္ပါ.
# မွ်စ္ႏူးလွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည္႕ ေဖ်ာ္ထားတာထည္႕ၿပီး.. ဆီျပန္လာလွ်င္ အရသာျမည္းၿပီး ဆား၊
   အခ်ိဳမႈန္႕ ထည္႕ကာ ေမႊေပးပါ...
# နံနံပင္ရွိလွ်င္ နံနံပင္ အုပ္ကာ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ...


ၾကက္သားရခိုင္ငပိခ်က္


ပါ၀င္တာကေတာ့ ...
(၁)  chicken wing stick 
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၃) ငပိ၊ မန္က်ည္းသီးမွည္႕
(၄) နံနံပင္
(၅) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္ႈ၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊
(၆) ဆီအနည္းငယ္...

# ပထမဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရနည္းနည္းနဲ႕ေရခမ္းျပဳတ္ၿပီး မညက္တညက္ ႀကိတ္ထားေပးပါ။
# အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕နည္းနည္း၊  ငပိ(ႀကိဳက္သေလာက္)
   ေရေဖ်ာ္ထည္႕(ငပိမ်ားသြားရင္လည္းမေကာင္းပါ၊)
# ငရုတ္သီးစိမ္းႀကိတ္ထားတာထည္႕၊ ဆီပါတယ္ဆိုရံုေလးထည္႕၊ ေရထည္႕ၿပီး တည္ထား၊
# ဆူၿပီဆို ၾကက္သားႏူးမႏူးၾကည္႕၊ ႏူးၿပီဆို မန္က်ည္းမွည္႕ ေဖ်ာ္ထားတာထည္႕၊
# ဆူေအာင္ေစာင့္၊ ဆူလာၿပီဆို နံနံပင္ အုပ္ ... စားလို႕ရၿပီ

Wednesday 29 August 2012

ၾကက္သားအာလူး bake

ပါ၀င္တာကေတာ့...
(၁) ၾကက္သားေပါင္ ၅ ေပါင္
(၂) အာလူး အလံုးအေနေတာ္ (၆) လံုး
(၃) ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး
(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း အနည္းငယ္
(၅) ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊  ခရုဆီ၊ သံလြင္ဆီ၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕ ၊ ငရုတ္ေကာင္း ၊ ဆား၊ 
     အခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္

# ပထမဦးစြာ.. အာလူးမ်ားကို တျခမ္းျခမ္းၿပီး ဆားရည္ျဖင့္ စိမ္ထားေပးပါ..
# ၾကက္သြန္ဥနီတစ္လံုး၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲနဲ၊ ခရုဆီနည္းနည္း၊  
   ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕နည္းနည္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့နည္းနည္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ 
   အားလံုးကို  ႀကိတ္စက္နဲ႕ ၾကိတ္...
# ၾကက္သားနဲ႕အာလူးနဲ႕ကို  ၾကိတ္ထားတဲ့အေရာနဲ႕ ေရာနယ္ထားၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ 
   အလံုပိတ္ဘူးနဲ႕ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထား... 
# ၿပီးေတာ့ bake လုပ္မဲ့ ဗန္းကို olive oil spary ျဖန္းထားေပးပါ။
# ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားနဲ႕ အာလူးကို ဗန္းထဲထည္႕ၿပီး အေပၚမွ oilve oil နည္းနည္း သုပ္ေပးပါ။
# oven အပူခ်ိန္ ၁၈၀ဒီဂရီ နဲ႕ ၅၀ မိနစ္ bake လုပ္၊ ၂၅ မိနစ္ ဆို တဘက္လွန္ ေပးပါ...
# ဒါဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႕အာလူးပံုမပ်က္ပဲ ႏူးအိၿပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ကို ရပါၿပီရွင္....


Tuesday 28 August 2012

လီမြန္ဘိန္းေစ့ကိတ္

ဒီကိတ္ေလးကေတာ့ http://evy-foodlover.blogspot.sg/2012/08/blog-post_25.html ရဲ႕ နည္းေလးအတိုင္း လိုက္လုပ္ျဖစ္တဲ့ ကိတ္မုန္႕ပါ..  လီမြန္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ တကယ္စားေကာင္းပါတယ္...

ပဲပုတ္ပန္ေထြေဖ်ာ္

ပါ၀င္တာကေတာ့ (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ပဲပုတ္  ၂ ခ်ပ္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး အနံ႕ေမႊးေအာင္ ကင္ေပးပါ )
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း စားႏိုင္သေလာက္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး ေလွာ္ထားေပးပါ)
(၃) ၾကက္သြန္ အေသး တစ္လံုး
(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္
(၅) နံနံပင္
(၆) ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုး
(၇) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္

# ပထမဦးစြာ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကို အိုးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး.. ေရခန္းျပဳတ္ေပးပါ။
# ေရခန္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး အျပင္ခြံမ်ား ကြဲအက္ၿပီး.. အတြင္းဘက္ကလည္း ေပ်ာ့လာၿပီဆိုလွ်င္
   အေအးခံထားပါ။
# ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေအးလွ်င္ အျပင္အခြံမ်ားကို ခြာေပးပါ။
# ထို႕ေနာက္ ႀကိတ္စက္ ထဲတြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံခြာထားတာရယ္၊ ပဲပုပ္ ကင္ထားကို အပိုင္းေလးမ်ား
   ပိုင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလွာ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ တို႕ကို ထည္႕ၿပီး
   မေက်တေက်ေလး ႀကိတ္ေပးပါ။
# အားလံုး သမသြားလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး... ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ကို လိုသလိုထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ။
# အေပၚက နံနံပင္ေလးျဖဴးၿပီး သံုးေဆာင္လို႕ရပါၿပီရွင္...

Monday 27 August 2012

ပဲရည္ႏွင့္ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္

မိုးေအးေအးေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္...

ၾကက္သားသုပ္ဖို႕အတြက္...
(၁) ၾကက္သားရင္ပံုသား ၊ ၾကက္သဲ၊ ၾကက္ျမစ္
(၂) ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕
(၃) ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
(၄) ေဂၚဖီ
(၅) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ကုလားေလးမဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း
(၆) ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
(၇) ဆီ

# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သားရင္ပံုသားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕နယ္ၿပီး..
   အိုးတလံုးထဲမွာ..  ထည္႕.. အေပၚက ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထူထူ ေလးလွီးၿပီးထည္႕..၊
   ဆီနည္းနည္းထည္႕  ေရထည္႕ၿပီးတည္ထား
# ၾကက္သားေရခန္းခါနီးၿပီးႏူးမႏူးၾကည္႕ ႏူးလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားဆယ္ၿပီးအေအးခံထား...
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ.. ၾကက္သဲ၊ ၾကက္ျမစ္ကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊
   ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕နယ္ထည္႕ၿပီး.. ေရထပ္ထည္႕ ၿပီးတည္ေပးပါ..
# ေရခန္းၿပီး ၾကက္သဲၾကက္ျမစ္ႏူးၿပီဆိုလွ်င္ ဆယ္ၿပီ အေအးခံထား...
# ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕ကို ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ..
# အိုးတစ္လံုးထဲမွာ.. ေရထည္႕ၿပီးတည္ေပးထားပါ.. ေရေႏြးဆူလွ်င္ ပဲမႈန္႕အစိမ္းမႈန္႕ေရေဖ်ာ္ထား
   တာထည္႕၊ ဆူလွ်င္ ဆႏြင္းခတ္၊ မဆလာခတ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕ၿပီး ဆူလာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါ..

# ေဂၚဖီကိုပါးပါးလွီးထားေပးပါ..

ျပင္ဆင္ပံု
# စားမဲ့ပန္းကန္ထဲမွာ.. အေအးခံထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးထည္႕
# ေဂၚဖီပါးပါးလွီးထားတာထည္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ မဆလာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထားတာ၊ ပူစီနံ
   ပါးပါးလွီးထားတာ၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ သံပုရာသီးညွစ္၊ ပဲရည္ထည္႕ၿပီး စားလို႕ရၿပီ..
   အေလးႀကိဳက္လွ်င္.. ဆား အခ်ိဳမႈန္႕ ထပ္ထည္႕ေပးပါ။။

Saturday 25 August 2012

အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ

အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ...
(၁) အုန္းစိမ္းအေသး ႏွစ္လံုး (အရည္ႏွင့္အဖတ္)
(၂)ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕.. အထုပ္ေသးသံုးပံုတစ္ပံု
(၃) ဆားအနည္းငယ္
(၄) သၾကားအနည္းငယ္

# ပထမဆံုး အုန္းသီးကိုခြဲေတာ့ အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္နဲ႕ ႏွစ္ခြက္စာရပါတယ္...
# အုန္းသီးအသားေလးကိုျခစ္..
# ခဲမဲ့ဗူးထဲကို အုန္းသီးျခစ္ထားတာေလးေတြကို ျဖန္႕ထား 
# ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကို ေရေအးေလးနည္းနည္းနဲ႕ ေဖ်ာ္ထား
# အုန္းစိမ္းေရ မတ္ခြက္ႏွစ္ခြက္စာနဲ႕ သၾကား(အခ်ိဳႀကိဳက္သေလာက)၊ ဆားတို႕ကိုအိုးတစ္လံုးထဲထည္႕ၿပီး
   က်ိဳထား
# ပြက္လာၿပီဆို ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာကို ထည္႕ေမႊေပး


# ၁၅ မိနစ္ခန္႕ အဆက္မျပတ္ေမႊၿပီး ခဲမဲ့ဗူးထဲထည္႕.. ၂နာရီခန္႕အျပင္မွာ အေအးခံ
   ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည္႕ထားၿပီး ေအးလာလွ်င္ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ....

(ႏွစ္ေယာက္စာပဲလုပ္တာမို႕လို႕ ဗူးအေသးေၾကာင့္ ေက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသးကို သံုးပံုပံု တစ္ပုံပဲထည္႕ထားပါ။ ကၽြန္မေရထည္႕တဲ့အခ်ိဳးအစားက တယ္လီဖုန္းက်ာက္ေက်ာအထုပ္ေသး ဆို ေရမတ္ခြက္နဲ႕ ေျခာက္ခြက္ထည္႕ပါတယ္..)

# သံုးထားတဲ့အုန္းသီးက ntuc မွာရတဲ့အုန္းစိမ္းေသးေသးေလးေတြကိုသံုးထားတာပါ...

Friday 24 August 2012

Butter Cake

Ready made butter cake mix ေလးနဲ႕ butter cake ေလးစမ္းလုပ္ၾကည္႕ျဖစ္တယ္... လြယ္လည္းလြယ္တယ္... စားလို႕လည္းေကာင္းတယ္...

ပါ၀င္တာကေတာ့.. 
# Golden Butter Cake mix
# ႏြားႏို႕ 150 ml
# ၾကက္ဥ (၂) လံုး
# butter (60g)

# ပထမဆံုး cake mix နဲ႕ ေထာပတ္ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႕ၿပီး hand mixer နဲ႕ ေျခလိုက္တယ္..
# ၿပီးေတာ့ ၾကက္ဥ ထည္႕ၿပီးေမႊတယ္...
# ၿပီးရင္ ႏြားႏို႕ထည္႕ေမႊလိုက္တယ္...
# အားလံုး သမသြားၿပီးဆိုရင္ ဖုတ္မဲ့ ဗန္းထဲမွာ baking sheet ခင္းၿပီးထည္႕လိုက္တယ္..

# မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ ညွိၿပီး... Preheat 180 'c နဲ႕ ၃၅ မိနစ္ ဖုတ္ေတာ့....

# စားလို႕ တကယ္ေကာင္းပါတယ္... အရသာက စိမ့္စိမ့္ေလး...

မွတ္ခ်က္.... ready made ဗူးမွာ.. icing mix ပါ ေပမဲ့.. ဒီအတိုင္းေလးပဲစားရတာၾကိဳက္တာမို႕ မလုပ္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး... ဗူးမွာ ၄၅ မိနစ္လို ေျပာထားေပမဲ့ ၃၅ မိနစ္ အခ်ိန္မွာ အခုလို brown ေလး ျဖစ္လာတာမို႕ တူးသြားမွာ ေၾကာက္လို႕ ၃၅ မိနစ္ပဲ လုပ္လိုက္တာပါ....
 

Tuesday 21 August 2012

ငါးကို မ်ိဳးစံု bake မယ္...

ဒါကေတာ့ ရံုးပိတ္ရက္ မွာ အမ်ိဳးသားကိုယ္တုိင္ redsnapper ကို ၾကက္ဥ နဲ႕ alumunim foil ထုပ္ၿပီး bake တာပါ.
ဒါကေတာ့ ရံုးပိတ္ရက္ မွာ အမ်ိဳးသားကိုယ္တုိင္ တီလားပီးယားငါးကို ၾကက္သြန္နီ၊ ပန္းငရုတ္ပြ အနီ၊ သံလြင္ဆီနဲ႕ bake တာပါ..
ဒါကေတာ့ ရံုးပိတ္ရက္ မွာ အမ်ိဳးသားကိုယ္တုိင္ တီလားပီးယားငါးကို ၾကက္သြန္နီ၊ ပန္းငရုတ္ပြ အနီ၊ သံလြင္ဆီနဲ႕ bake တာပါ
ဒါကေတာ့ seabass ငါးကို ဗန္းမွာ aluminum ခင္းၿပီး စတီးစင္ေလးနဲ႕ bake တာပါ..
ဒါကေတာ့ whitefish fillet ကို မွ်စ္၊ ငရုတ္ပြအစိမ္းႏွင့္အနီ၊ မုန္လာဥနီ တို႕ကို ဖန္ပန္းကန္အလံုပိတ္နဲ႕ bake တာပါ..
ဒါကေတာ့ seabass ငါးကို အာလူး၊ မုန္လာဥနီတို႕နဲ႕ ဖန္ပန္းကန္အလုံပိတ္နဲ႕ bake တာပါ။

Friday 17 August 2012

တီလားပီယားငါး ခ်ဥ္စပ္


 အမ်ိဳးသားက ငါးႀကိဳက္ေတာ့.. ငါးကို မ်ိဳးစံုလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္... တီလားပီးယားငါး ခ်ဥ္စပ္အတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့... (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) တီလားပီးယားငါး တစ္ေကာင္
(၂)  ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး
(၃) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၄) rice vinegar ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕
(၅) ဆီအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္..

# ပထမဦးစြာ.. ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္)
   ကို မေၾကတေၾကေလးႀကိတ္ထားေပးပါ။
# ခြက္တစ္ခုထဲမွာ ... ခုနက ၾကိတ္ထားတာေတြရယ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းနည္းနည္း၊
   ငရုတ္ေကာင္း
၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕နည္းနည္း၊ Rice Vinegar ၊ ဆီ တို႕ထည္႕ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ..
# ၿပီးသြားရင္ သန္႕စင္ထားတဲ့ ငါးအႏွံ႕ ခုနက ေမႊထားတာေတြနဲ႕ နယ္ေပးၿပီး
   အဖံုးပိတ္ဗူးနဲ႕ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ...
# ၿပီးရင္ေတာ့ Aluminum Foil နဲ႔ ထုပ္ၿပီး Pre Heat 220 ေပးထားတဲ့ oven နဲ႕ min 30 ... bake
   လုပ္ပါတယ္... ကေလာက္ဆို စားလို႕ရပါၿပီ...

Thursday 16 August 2012

ရခိုင္ၾကက္ေသာက္ဆမ္းဟင္းရည္


ဒီဟင္းကလည္း ရိုက္ထားတာ ၾကာလွပါၿပီ..
ပါ၀င္တာေတြကေတာ့ ...
# ၾကက္သား ပြပြႀကီးမဟုတ္ပဲ chicken wing stick
# အသီးအႏွံက ( ကိုယ္ၾကိဳက္တာထည္႕လို႕ရပါတယ္)
   (မွ်စ္ခ်ဥ္၊ မုန္လာဥနီ၊ မႈိပုစိေလးေတြ၊ ေျပာင္းဖူးပုစိ)
# ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဆီနည္းနည္း
# မန္က်ည္းသီးမွည္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္


# ပထမဆံုး အသီးအႏွံေလးေတြကို ေသးေသးေလးေတြ တံုးထား၊
# ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕နယ္ထား...
# ဆီနည္္းနည္းေလးမွာ ငပိနည္းနည္းကို ဆီသတ္ (ငပိမ်ားလည္း စားလို႕မေကာင္းပါ။)
# ၿပီးေတာ့ ၾကက္သားကိုထည္႕ လံုးလာၿပီဆို ေရနည္းနည္းထည္႕ၿပီး ႏူးေအာင္ခ်က္၊
# ႏူးၿပီဆို ခုနက အသီးအႏွံ နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထားတာေတြကို ထည္႕  
# ဆူၿပီဆို မန္က်ည္းမွည္႕ေဖ်ာ္ထားတာထည္႕ ၊ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ခတ္၊  နံနံပင္အုပ္္၊  
   ငရုတ္ေကာင္းနည္းနည္းျဖဴး .စားလို႕ရပါၿပီ...

ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္း စားတာပိုေကာင္းပါတယ္... အသီးအရြက္ေတြ မႏြမ္းခင္ေပါ့...

ဂ်ံဳပူတင္း

ဒီဂ်ံဳပူတင္းေလးကေတာ့ http://evy-foodlover.blogspot.sg/search/label/Pudding ရဲ႕နည္းအတိုင္းေလးကို ႏွစ္ေယာက္စာပဲလုပ္တာမို႕လို႕ အခ်ိဳးေတြအားလံုးကို တ၀က္ပဲထည္႕လိုက္ပါတယ္...  မုန္႕အေပၚယံေလး မညီတာရယ္... အခ်ိဳေပါ့ေနတာရယ္ ကလြဲရင္ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္လို႕ အမိ်ဳးသားကေျပာပါတယ္...

Wednesday 15 August 2012

အာလူးဆႏြင္းမကင္းဆိမ့္ဆိမ့္ေလး.....


တေန႕ေတာ့ အာလူးဆႏြင္းမကင္းအရမ္းစားခ်င္လာတာနဲ႕.... လုပ္ကလည္း မလုပ္တတ္... အဲဒါနဲ႕ပဲ.. ဟင္းခ်က္တဲ့ blogger ေပါင္းစံုရဲ႕ လုပ္နည္းေတြကိုၾကည္႕ၿပီး အိမ္မွာ ရွိတာေလးနဲ႕ လုပ္ျဖစ္တာေလးပါ..
အာလူးဆႏြင္းမကင္းမွာ ထည္႕ထားတာေတြက ...
(၁) အာလူးအေနေတာ္ ( ၅) လံုး
(၂) ေထာပတ္ (Gee)
(၃) ဂ်ံဳမႈန္႕ (စတီးဇြန္း ၅ ဇြန္း)
(၄) အုန္းႏို႕ (အပ်စ္ဗူး ၀က္)
(၅) အုန္းသီးဖတ္ နည္းနည္း
(၆) သၾကား၊ ဆား၊ ဘိန္းေစ့ တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# အာလူးေလးေတြကို ႏူးေနေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး ေခ်ထားတယ္...
# ၿပီးေတာ့ ေထာပတ္ကို အပူေပးအရည္ေဖ်ာ္ထားတယ္...
# အာလူးေခ်ထားတာေလးေတြ၊ ေထာပတ္အပူေပးထားတာေတြကို ဂ်ံဳမႈန္႕၊ အုန္းႏို႕အပ်စ္၊ အုန္းသီးဖတ္၊
   သၾကား၊ ဆား တို႕ ထည္႕ၿပီး ေရာသမေမႊလိုက္တယ္...
# ၿပီးေတာ့ ဖုတ္မဲ့ဗန္းကို သံလႊင္ဆီ spary ျဖန္းၿပီး ေရာသမေမႊထားတာေတြ ထည္႕လိုက္တယ္...
# အေပၚကေန ဘိန္းေစ့ေလးေတြ ျဖဴးလိုက္တယ္....
# preheat 180 ဒီဂရီ ေပးထားတဲ့ oven နဲ႕ မိနစ္ ၃၀ ဖုတ္လိုက္တယ္....
# ရွိတာေလးနဲ႕ လုပ္ထားေတာ့ အျမင္သိပ္မေကာင္းေပမဲ့ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ တကယ္ေကာင္းပါတယ္...

မြန္ငါးႏွပ္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္




အခုတေလာ ဟင္းသိပ္မခ်က္ျဖစ္တာေၾကာင့္.. အရင္တုန္းက ခ်က္ၿပီး ဓာတ္ပံုရိုက္ထားတဲ့ဟင္းေတြ ကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္...
ငါးႏွပ္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့..
(၁) ငါးႏွပ္ ..( တခါတေလ wet market ေတြမွာရတတ္ပါတယ္.. )
(၂) မရမ္းျပားေျခာက္
(၃) ၾကက္သြန္နီ
(၄) စပါးလင္
(၅) ငရုတ္သီးစိမ္း
(၆) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငပိ၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆီအနည္းငယ္ တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# စခ်က္ေတာ့မယ္ဆို ... ငါးႏွပ္အစိုကိုဆား၊ ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕ႏွင့္နယ္ထားေပးပါ...
# ၾကက္သြန္နီ၊စပါးလင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းတို႕ကိုေရာေထာင္းေပးပါ...
# ေထာင္းၿပီးသားအေရာကို ဆီအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ..
# ဆီသတ္တာ ေမႊးလာလွ်င္ ငပိနည္းနည္းေရေဖ်ာ္ထည္႕၊ငါးထည္႕၊ ဆူလွ်င္မရမ္းျပားေရေဖ်ာ္ ထည္႕
# အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီး ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕... ဆူလာလွ်င္ စားလို႕ရပါၿပီ...

Tuesday 14 August 2012

ကိုရီးယားအစားအေသာက္

ညီမေလး Qu Te ေရ.. ဒီအႏွစ္ဗူးေလးက “မ“ တို႕ ကိုရီးယားအလည္သြားတုန္းက ကိုရီးယားထမင္းသုပ္စားတဲ့ အႏွစ္ထင္ၿပီး ၀ယ္လာခဲ့တာ... လုပ္စားၾကည္႕ေတာ့ ပဲငပိအရသာျဖစ္ေနတယ္.. အဲဒါ ဘာလုပ္စားတာလဲညီမေလး.. ကိုရီးယားလိုပဲေရးထားေတာ့ နားမလည္ဘူးျဖစ္ေနတယ္... ဒီအႏွစ္ဗူးေလးနဲ႕ လုပ္စားလို႕ရတဲ့ ဟင္းတင္ေပးပါအံုးေနာ္... ေက်းဇူးပါေနာ္..

အမဲသားေခါက္ဆြဲေၾကာ္


အမဲသားေခါက္ဆြဲေၾကာ္မွာပါ၀င္တာကေတာ့ --
(၁) အမဲသား
(၂) ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ
(၃) ေဂၚဖီ
(၄) မုန္လာဥနီ
(၅) ဆီ
(၆) ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
(၇) ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ရွလာကာရည္
     အနည္းငယ္တို႕ျဖစ္ပါတယ္..

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့...
(၁) သခြားသီး
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း
(၃) သံပုရာသီး
(၄) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# ပထမဆံုးအေနနဲ႕အမဲသားကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ရွလာကာရည္ နဲ႕ နယ္ၿပီး
   အသားျမဳပ္ရံုေရထည္႕ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
# နွစ္နာရီခန္႕ ေရခန္းလိုက္ထည္႕လိုက္ ျပဳတ္ေပးပါ..
# အသားႏူးလည္း အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ႏႊာေပးပါ...
# ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီ တို႕ကို အေနေတာ္ေလးလွီးထားေပးပါ..
# ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္ၿပီး အေအးခံထားေပးပါ...
# ပထမဆံုး ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကားထည္႕ၿပီး ဆီနည္းနည္းႏွင့္ေၾကာ္ေပးပါ...
# ႏြမ္းလာလွ်င္ ႏႊာထားေသာ အမဲသားမ်ားကို ထည္႕ေမႊေပးပါ..
# ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ဆယ္ထားေပးပါ။
# အဲဒီအိုးထဲမွာပဲ ဆီထပ္ထည္႕ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာကို ဆီသတ္ေပးပါ...
# ႏြမ္းလာလွ်င္ အေအးခံထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္
   ထည္႕ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ...
# ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ခုနက ဆယ္ထားတဲ့ အသီးအရြက္နဲ႕အမဲသားကို ထည္႕ၿပီး  ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးကာ
   သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ...
# အားလံုးသမၿပီး က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ စားလို႕ရပါၿပီ...

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့
# သခြားသီးကို ဓါးနဲ႕ ေပါက္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးပါ..
# ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သံပုရာရည္ နဲ႕နယ္ၿပီး စားလို႕ရပါၿပီ...

Blog Title ေျပာင္းျခင္း...

ဒီေန႕မနက္ blog ကိုဖြင့္ေတာ့ C-box မွာ blog နာမည္ တူလို႕ဆိုၿပီးေရးထားတာေတြ႕တယ္.. တကယ္ေတာ့.. တူတာရွိမွန္းလည္းမသိပါဘူး.. ကိုယ့္စိတ္ကူးထဲက အတိုင္းေပးလိုက္တာပါ...
blog ကို လုပ္ခ်င္တာတခုပဲသိပါတယ္...
ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ကိုယ့္ေၾကာင့္သူတပါးစိတ္အေႏွာင့္အယွက္မျဖစ္ေအာင္ ေျပာင္းလိုက္ပါတယ္... blog ေလးတစ္လေတာင္မျပည္႕ေသးဘူး... စိတ္အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ရတယ္...
စိတ္သက္သာရေအာင္ blog ေလးလုပ္တာအတြက္ေၾကာင့္..
ထပ္ၿပီး စိတ္အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္စရာေတြ ေတြ႕လာရမယ္ဆိုရင္ေတာ့.. blog မလုပ္ခ်င္ေတာ့ဘူး...

Sunday 12 August 2012

အဆာေျပစားဖို႕ ခရမ္းသီးေၾကာ္ႏွင့္ေမာ္လၿမိဳင္အခ်ဥ္ရည္


ေန႕ခင္းပိုင္းအဆာေျပစားရန္အတြက္ လုပ္ရတာလြယ္ကူတဲ့ ခရမ္းသီးေၾကာ္ပါ... ပါ၀င္တာကေတာ့...

(၁) ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႕
(၂) ခရမ္းသီး
(၃) ပဲငံျပာရည္အၾကည္

အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္ ...
(၁) မန္က်ည္းသီး
(၂) ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕
(၃) ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
(၄) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊
(၅) ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္

# အေၾကာ္ေၾကာ္ရန္အတြက္ ခရမ္းသီးကို မထူမပါးအကြင္းလိုက္လွီးထားပါ။
# ေရထဲမွာ ဆားထည္႕ၿပီး လွီးထားေသာ ခရမ္းသီးကိုစိမ္ေပးပါ.. အခါးရည္မ်ားထြက္ေစရန္ျဖစ္သည္။
# မႈန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္တလံုးထဲတြင္ အေၾကာ္မႈန္႕(လိုသေလာက္)၊ ပဲငံျပာရည္နည္းနည္း
  ကို ေရႏွင့္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။
# မႈန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အထဲကို ခရမ္းသီးမ်ားကို ေရစစ္ၿပီးထည္႕ကာ သမေအာင္ေမႊပါ။
# ဆီပူပူထဲတြင္ ထည္႕ေၾကာ္ကာ ေရႊအိုေရာင္သန္းလာၿပီဆိုလွ်င္ ဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။

 အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္

# မန္က်ည္းသီးကို ေရနဲ႕ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
# မန္က်ည္းသီးအဖတ္မ်ားဆယ္ၿပီး.. ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊
   ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးထားတာမ်ား ထည္႕ကာ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။။
# ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးၿပီးထည္႕လွ်င္လည္းရပါတယ္..

Tuesday 7 August 2012

ျပည္ႀကီးငါးရခိုင္သုပ္

ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္တမ်ိဳးကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္....
ပါ၀င္တာကေတာ့...(ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ျပည္ႀကီးငါး အႀကီးႏွစ္ေကာင္
(၂) ၾကက္သြန္နီအႀကီး တစ္ဥ
(၃) ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၄) နံနံပင္၊ သံပုရာသီး
(၅) ငပိ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

# ပထမဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကို မီးနဲနဲနဲ႕ေလွာ္ေပးပါ။(ဗိုက္မနာေစရန္ျဖစ္သည္)။
# ငပိအနည္းငယ္ကို ဖုတ္ေပးထားပါ။။ ငပိေထာင္းဗူးမွ ငပိဆိုလွ်င္ ဖုတ္စရာမလိုပါ။
# ေလွာ္ထားတဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေရာၿပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
# သန္႕စင္ၿပီး ျပည္ႀကီးငါးကို ငရုတ္ေကာင္းထက္ျခမ္းခြဲနည္းနည္းေလးနဲ႕နယ္ထားၿပီး ေရေႏြးဆူဆူထဲကို မိနစ္အနည္း ငယ္ခန္႕ က်က္ေအာင္ထည္႕ ျပဳတ္ေပးပါ။
# ျပည္ႀကီးငါး က်က္လွ်င္ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားပါ။

စသုပ္ပါေတာ့မယ္...
# ျပည္ႀကီးငါး၊ ငပိဖုတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕၊ သံပုရာသီးညစ္ၿပီး သမေအာင္နယ္ပါ။
# ၿပီးလွ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္ စားလို႕ ရပါၿပီရွင္....

Sunday 5 August 2012

ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႕စိမ္း








NTUC မွာ Rice paper ေတြ႕တာနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္း စမ္းလုပ္ၾကည္႕တာ အရြက္က ပါးတာေၾကာင့္ သိပ္မတူေပမဲ့ အရသာက ဆင္တူပါတယ္... စားလို႕လည္းေကာင္းပါတယ္... ပါ၀င္တာကေတာ့...

ေကာ္ျပန္႕စိမ္း(၆) ခုအတြက္ ...
(၁) rice paper တစ္ထုပ္မွာ အခု ၂၀ ေလာက္ပါပါတယ္...
(၂) ပုဇြန္ (၆) ေကာင္
(၃) ေဂၚဖီနည္းနည္း၊ မုန္လာဥနီနည္းနည္း
(၄) ၾကက္သြန္ၿမိတ္
(၅) ဆား၊ ဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္တို႕ျဖစ္ပါတယ္...

# ပထမဆံုး ပုဇြန္ကို အခြံခြာ၊ ေက်ာခြဲ (ေခ်းေခ်ာင္းထုတ္)၊ အတံုးေသးေသးတံုးၿပီးဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊   နႏြင္းမႈန္႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ .....
# ေဂၚဖီထုတ္နဲ႕ မုန္လာဥနီကိုလည္း ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ...
# ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ...
# အိုးထဲမွာဆီနည္းနည္းထည္႕ ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ အရသာနယ္ထားၿပီးသား ပုဇြန္ေတြကို လံုးလိုက္ပါ... ဆီျပန္လွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထားေပးပါ....
# က်န္တဲ့ဆီထဲမွာပဲ ေဂၚဖီနဲ႕ မုန္လာဥနီကို ေၾကာ္ေပးပါ... ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕.. နည္းနည္းႏြမ္းၿပီဆိုလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ...

ေကာ္ျပန္႕စိမ္းစလုပ္ေတာ့ပါမယ္...
# rice paper အ၀ိုင္းထက္ႀကီးတဲ့ ဇလံုထဲမွာ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူကို ေရစိမ္းနည္းနည္းေရာထားပါ...
# rice paper တခ်က္ကိုယူၿပီးေရေႏြးေႏြးေလးထဲ ဆယ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္ကာ ေၾကြပန္ကန္းျပားထဲမွာထည္႕ၿပီး.. အရြက္ရဲ႕အလည္ပိုင္းမွာအဆာမ်ားထည္႕ၿပီး ထုပ္ေပးပါ...
# အေပၚကေန ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးလိုက္ပါ...ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအလြမ္းေျပ စားရၿပီေပါ့....

အခ်ဥ္ကေတာ့
# NTUC က ABC Chilli sauce ထဲကို သံပုရာသီးညစ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည္႕၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ထည္႕လိုက္ပါတယ္...

Saturday 4 August 2012

ေဆာ္လမြန္ငါးနဲ႕အာလူးမုန္လာဥနီဟင္း








ဒီေန႕ေတာ့ song cooking double pan ေလးနဲ႕ လြယ္ကူစြာအခ်ိန္တိုအတြင္း ခ်က္စားႏိုင္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းတစ္မ်ိဳးကိုေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္...
လိုအပ္တာေတြကေတာ့...
(၁) ေဆာ္လမြန္ငါး
(၂) အာလူး
(၃) မုန္လာဥနီ
(၄) နံနံပင္
(၅) ငရုပ္ေကာင္းထပ္ျခမ္းခြဲေစ့
(၆) rose marry ေျခာက္
(၇) သံလြင္ဆီ
(၈) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕

ပထမဆံုး ေဆာ္လမြန္ငါးကို ကိုယ္လိုသေလာက္အပိုင္း ပိုင္းၿပီး ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ နယ္ ထားေပးပါ။အာလူးနဲ႕မုန္လာဥနီကိုလည္း အတံုးမ်ားတံုးၿပီးေရေဆးၿပီး ဆားငရုတ္ေကာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ။အိုးကိုသံလြင္ဆီအနည္းငယ္ထည္႕ကာအပူေပးၿပီး..ေဆာ္လမြန္ငါးကိုအေရျပား ေအာက္ဘက္တြင္
ထားၿပီးထည္႕ပါ။ ေနာက္အသီးမ်ားထည္႕ပါ။အားလံုးအေပၚမွ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ ျဖန္းေပးပါ။ rosemarry အနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ။ အိုးအဖံုးပိတ္လိုက္ၿပီး... ၁၀မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ အိုးကို လႈပ္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး.. ငါးကို တဖက္လွန္ပါ. အသီးမ်ားကို တဖက္လွန္ပါ။ (အဖံုးမဖြင့္ပဲ .. အိုးကို တဖက္လွန္ေပးလွ်င္လည္းရပါတယ္။ အိုးကိုလွန္လွ်င္ေလးတာရယ္၊ ေနာက္ၿပီး အိုးထဲမွအရည္မ်ား အိုးေျမာင္းအတြင္းစီးက်ၿပီး ေအာက္ကို ထြက္လာမွာ ေၾကာက္တာေၾကာင့္ အဖံုးဖြင့္ၿပီးပဲ လွန္လိုက္တာပါ။)
ေနာက္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆို အသားလည္းက်က္၊ အသီးမ်ားလည္း က်က္ပါၿပီ.. မီးပိတ္၊နံနံပင္ေလးအုပ္ကာ အိုးအဖံုးျပန္ပိတ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးပါ.. ဆီနည္းနည္းနဲ႕ က်န္းမာေရးနဲ႕ ျပည္႕စံုနဲ႕ ဟင္းတခြက္ကိုရပါၿပီ...

Friday 3 August 2012

ခရမ္းသီးရခိုင္ခ်က္


ဒီေန႕ေတာ့ ခ်က္ရတာလြယ္ကူၿပီး... မိုးေအးေအးမွာ ရွဴးရွဴးရွယ္ရွယ္ျဖစ္ေစမဲ့ ရခိုင္ခရမ္းသီးခ်က္ေလး ခ်က္ နည္း ကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္...

ပါ၀င္တာေတြကေတာ့.... (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ခရမ္းသီးအစိမ္း ၅လံုး (အိႏိၵယဆိုင္မွာ၀ယ္လို႕ရပါတယ္)
(၂) ငါးပိ အနည္းငယ္၊ 
(၃) မန္က်ည္းသီးအနည္းငယ္
(၄) နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (စားႏိုင္သေလာက္)
(၅) ဆား၊ အခ်ိဳ႕မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
(၆) ဆီအနည္းငယ္

ပထမဦးဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး ျပဳတ္ထားပါမယ္။ ခရမ္းသီးတစ္လံုးကို ေလးစိပ္စိပ္ ၿပီး ခြက္တစ္ခုထဲမွာ ေရထည္႕ဆားထည္႕ၿပီး စိမ္ေပးထားပါ။ အဖန္ေရမ်ားထြက္ေစရန္ျဖစ္ပါတယ္။ ငပိ ကိုေရေဖ်ာ္၊ မန္က်ည္းသီးကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ေပးထားပါ။ ျပဳတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး ေရခမ္းၿပီဆိုလွ်င္ မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ။ ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ဆားရည္စိမ္ထားတဲ့ ခရမ္းသီး၊ ျပဳတ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီအနည္းငယ္(ပါတယ္ဆိုရံုေလးပါ)၊ ငါးပိေရေဖ်ာ္ထားတာ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္း မႈန္႕၊ ေရအနည္းငယ္ ထည္႕ကာ အဖံုးပိတ္ၿပီးတည္ထားေပးပါ။ ဟင္းရည္ဆူၿပီး ခရမ္းသီးလည္းႏူးၿပီဆိုလွ်င္ မန္က်ည္းသီးေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႕ပါ။ အဖံုးပိတ္ၿပီး ခဏျပန္ဆူပါေစ။ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္အုပ္၊ အဖံုးပိတ္ကာ .. ခဏေလးႏွပ္ထားေပးပါ.... ၿပီးလွ်င္ စားလို႕ရပါၿပီ....