လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ပန္းေဂၚဖီသနပ္
လုပ္နည္းကလြယ္ပါတယ္... ပန္းေဂၚဖီကို white rice vinegar , sugar , salt နဲ႕ ေရာေမႊၿပီး အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ႏွစ္နာရီ ေလာက္ႏွပ္ထား ... ဆီကို က်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးမီးပိတ္ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕၊ မဆလာကိုထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ အနံ႔ေမႊးၿပီးဆို ပန္းကန္လံုးမွာထည့္ၿပီးအေအးခံထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို လွီးထားပါ။ အားလံုးကိုေရာေမႊလိုက္ရင္ ခ်က္ခ်င္းစားလို႔ရတဲ့ သနပ္ရပါၿပီ :) ..... ပန္းေဂၚဖီကို ႏွပ္ထားၿပီးရင္ ထြက္လာတဲ့ အရည္ကို သြန္လိုက္ေနာ္ ....
ခ်စ္မၾကီး ေပ်ာက္ေနတာေနာ္..
ReplyDeleteသတိရေနပါတယ္...မမကုိ
ဒါနဲ႔ပန္းေဂၚဖီအစိမ္းကိုလုပ္ရမွာလား။ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလုပ္ရမွာလားဟင္??
ရန္ကုန္ေရာက္ေနလို႔ပါညီမေလး...
DeleteConnections စိတ္မရွည္လို႔ မသံုးျဖစ္ဘူး...
သတိရေပးလို႔ ေက်းဇူးပါညီမေလး ....
'မ' ကလည္းသတိရပါတယ္ကြယ္ ....
ပန္းေဂၚဖီက အစိမ္းကိုပဲ လုပ္တာပါ ညီမေလးေရ ....