Thursday, 4 October 2012

ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ ဟင္းရံေလးမ်ား...

ပံု
ၾကက္သြန္နီကို မထူမပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္စိပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကို တျခမ္းျခမ္း.... အရင္ဆံုးၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္၊ ႏြမ္းလာၿပီဆို... ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕ထည္႕.. အနံ႔ေမႊးၿပီဆို ပဲငပိ၊ .. ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕ေမႊ၊ က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႕ အဖံုးအုပ္.. က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ နံနံပင္အုပ္ကာ စားလို႕ရပါၿပီ...
သရက္သီးငပိခ်က္ပါ... သရက္သီးအစိမ္းကို အခြံခြာၿပီးေသးေသးေလးေတြတံုးထားေပးပါ.. ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းေရာႀကိတ္ထားတာကိုဆီသတ္၊ ငပိေရေဖ်ာ္ထားတာထည္႕ၿပီးဆီသတ္ၿပီး က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ သရက္သီးထည္႕ ၿပီးႏြမ္းေအာင္တည္ပါ.. ႏြမ္းလာၿပီဆိုလွ်င္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕ၿပီး နံနံပင္အုပ္ကာ စားလို႕ရပါၿပီ..
တခါတေလ.. စလံုးမွာ.. မရမ္းသီးအမွည္႕ေလးေတြ ရတတ္ပါတယ္... အဲဒါေလးကို သုတ္ထားတာပါ.. မရမ္းသီးကို ေသးေသးေလးေတြလွီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငပိကင္ထားတာ(သို႕) ready made ငပိေထာင္းဗူးလည္းသံုးလို႕ရပါတယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕တို႕နဲ႕ သုတ္ထားတာပါ..
သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ပါ..  သရက္သီးကို အခြံခြာၿပီးေသးေသးတံုးထားေပးပါ.. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏႊာၿပီးပါးပါးလွီးေပးထားပါ.. အိုးတလံုးထဲမွာ.. ဆီထည္႕ၿပီးက်က္လွ်င္. ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕၊ ကုလားေလးမဆလာထည္႕ၿပီးေမႊကာ မီးပိတ္လိုက္ပါ.. သရက္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ဆီသတ္ထားတာေတြကို သမေအာင္ေမႊပါ.. ၿပီးရင္အလံုပိတ္ဗူးထဲမွာထည္႕ၿပီး ႏွပ္ထားပါ..  မနက္ပိုင္းကလုပ္ထားလွ်င္ ညေနဆို စားလို႕ရပါၿပီ...

4 comments:

  1. မနက္ေစာေစာသေရက်တယ္ေဘဘီေ၇ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အမ်ားႀကီးစားသြားေနာ္ မသီတာ...

      Delete
  2. အကုန္ၾကိဳက္တယ္ မမေရ...

    ReplyDelete
  3. လာအားေပးတာေက်းဇူးပါ ခ်စ္စံအိမ္ေရ...

    ReplyDelete