Wednesday 11 December 2013

လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ပန္းေဂၚဖီသနပ္




လုပ္နည္းကလြယ္ပါတယ္... ပန္းေဂၚဖီကို white rice vinegar , sugar , salt နဲ႕ ေရာေမႊၿပီး အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ႏွစ္နာရီ ေလာက္ႏွပ္ထား ... ဆီကို က်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးမီးပိတ္ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕၊ မဆလာကိုထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ အနံ႔ေမႊးၿပီးဆို ပန္းကန္လံုးမွာထည့္ၿပီးအေအးခံထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို လွီးထားပါ။ အားလံုးကိုေရာေမႊလိုက္ရင္ ခ်က္ခ်င္းစားလို႔ရတဲ့ သနပ္ရပါၿပီ :) ..... ပန္းေဂၚဖီကို ႏွပ္ထားၿပီးရင္ ထြက္လာတဲ့ အရည္ကို သြန္လိုက္ေနာ္ .... 

2 comments:

  1. ခ်စ္မၾကီး ေပ်ာက္ေနတာေနာ္..
    သတိရေနပါတယ္...မမကုိ
    ဒါနဲ႔ပန္းေဂၚဖီအစိမ္းကိုလုပ္ရမွာလား။ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလုပ္ရမွာလားဟင္??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ရန္ကုန္ေရာက္ေနလို႔ပါညီမေလး...
      Connections စိတ္မရွည္လို႔ မသံုးျဖစ္ဘူး...
      သတိရေပးလို႔ ေက်းဇူးပါညီမေလး ....
      'မ' ကလည္းသတိရပါတယ္ကြယ္ ....
      ပန္းေဂၚဖီက အစိမ္းကိုပဲ လုပ္တာပါ ညီမေလးေရ ....

      Delete